Χωρίς Παρατηρητήριο Τιμών λόγω άδειας προσωπικού

Eκτεθειμένοι λόγω… άδειας του προσωπικού του Υπουργείου Εμπορίου θα μείνουν οι καταναλωτές εν όψει του Πάσχα. Ως εκ τούτου, το Παρατηρητήριο Τιμών, το οποίο αποτελεί διαχρονικά ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για το κοινό, δεν θα δημοσιευτεί φέτος. Όπως πληροφορείται το Sigmalive, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αποφάσισε χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση να μην εκδώσει τον εν λόγω

οδηγό με τις τιμές των προϊόντων που συμπεριλαμβάνονται στο γιορτινό τραπέζι, γιατί το αρμόδιο προσωπικό που διενεργεί την εν λόγω έρευνα δεν βρίσκεται στις εργασίες του αυτό το διάστημα είτε λόγω προγραμματισμένων αδειών είτε λόγω αναρρωτικής!



Το Sigmalive επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία και μας αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο δεν είναι υποχρεωμένο να εκδίδει αυτό το Παρατηρητήριο Τιμών και λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων δεν στάθηκε δυνατό να δημοσιευτεί αυτή την περίοδο.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, καθώς ήδη τα πρώτα κρούσματα αισχροκέρδειας έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά, αφού οι τιμές των φθαρτών βρίσκονται σε πιο ψηλά επίπεδα σε σχέση με πέρσι, γεγονός αδικαιολόγητο, αφού φέτος δεν παρουσιάστηκαν ούτε κακές καιρικές συνθήκες ούτε και παγετώνες. Χωρίς το Παρατηρητήριο Τιμών, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν τη δική τους έρευνα ξεχωριστά, επισκεπτόμενοι τις τοπικές υπεραγορές ή θα πρέπει ανατρέξουν οι ίδιοι τους καταλόγους των υπεραγορών, αρτοποιείων, κρεοπωλείων, φρουταριών και ζαχαροπλαστείων.

Από την πλευρά της, η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) κάλεσε σε μποϊκοτάζ στα υπερ-φορολογημένα προϊόντα, αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, «συμφώνησαν εν είδει καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απολύτως απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι».

Keywords
Τυχαία Θέματα