Ηχηρό «βέτο» ΑΚΕΛ για εργοδότηση Σαλαφώρη – Δεύτερη απολογία

Ηχηρό «βέτο» θέτει το ΑΚΕΛ, εντός της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, για την αποδέσμευση του μισθού που αφορά τον προεδρικό σύμβουλο Παναγιώτη Σαλαφώρη.

Το ζήτημα Σαλαφώρη και η έγκριση από πλευράς Επιτροπής Οικονομικών της μισθοδοσίας του, τέθηκε σε δυο συνεδρίες, με την πλειοψηφία των μελών να εκφράζουν τη διαφωνία τους.

Σχολιάζοντας στο Sigmalive, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ

Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος παραμένει σταθερά εναντίον της εργοδότησης του εν λόγω προσώπου στο Προεδρικό.

«Δεν είναι μόνο οι 30 χιλιάδες ευρώ που θα λαμβάνει ετησίως, αλλά και το μήνυμα που θα σταλεί στην κοινωνία με την εργοδότησή του», υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παναγιώτης Σαλαφώρης προχώρησε στις 2 Απριλίου σε δεύτερη απολογητική ανάρτηση μέσω facebook, σε σχέση την επίμαχη ανάρτησή του που αφορούσε την Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Συγκεκριμένα, έγραψε: Σε συνέχεια σχετικών συζητήσεων στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επιθυμώ να αναφέρω τα ακόλουθα: 1. Νιώθω έντονα την ανάγκη να μεταφέρω εκ νέου την απολογία μου στο πρόσωπο της κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου για την απρεπή μου συμπεριφορά στις 26 Οκτωβρίου 2017. Συνειδητοποιώντας αμέσως το λάθος μου, μετέφερα τόσο τηλεφωνικώς την ειλικρινή συγγνώμη μου στην κα Χαραλαμπίδου όσο και δημοσίως, μέσω ανάρτησής μου στο Facebook. 2. Ζητώντας την κατανόηση όλων, στόχος μου είναι να αποδείξω στη συνέχεια πως δεν με χαρακτηρίζουν τέτοιες συμπεριφορές και ουδέποτε πρόκειται να επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

Κληθείς o κ. Στεφάνου να σχολιάσει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο απολογήθηκε δυο φορές για την άστοχη ανάρτηση που αφορούσε την Ειρήνη Χαραλαμπίδου κι αν αξίζει μιας δεύτερης ευκαιρίας, θέση η οποία διατυπώνεται από κυβερνητικής πλευράς, ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε γιατί πρέπει αυτή τη δεύτερη ευκαιρία να του τη δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι ο ΔΗΣΥ.

Εναντίον της εργοδότησης Σαλαφώρη φέρεται να τάσσονται όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ.

Παράλληλα, ζήτημα έχει τεθεί στην επιτροπή και για τη θέση του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, καθώς δεν είναι θεσμοθετημένη, και την οποία κατέχει η Κλέλια Βασιλείου, με ετήσιο μισθό €56.548.

Παρ' όλα αυτά, τα κόμματα δεν άσκησαν αντίστοιχο «βέτο» στην αποδέσμευση του κονδυλίου για τον μισθό της κας Βασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα