Συνάντηση Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας με Ακιντζί

Αντιπροσωπεία της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνη – Ενωμένη Κύπρος είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, κατά την οποία ενημερώθηκε γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την επανέναρξη των συνομιλιών.

Σε ανακοίνωσή της, η Δικοινοτική Πρωτοβουλία αναφέρει πως ο Τ/κ ηγέτης εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για το αδιέξοδο και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί και δήλωσε πως είναι έτοιμος για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου του Γ.Γ. του ΟΗΕ,

σε μια διαδικασία που θα είναι στοχευμένη και όχι μακρόχρονη, δομημένη με τρόπο που να αξιοποιεί οποιαδήποτε πρόοδο έχει επιτευχθεί στην Ελβετία και θα έχει άμεσα αποτελέσματα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα θέματα των υδρογονανθράκων και τόνισε ότι αναμένει πως στα πλαίσια επανέναρξης των συνομιλιών, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια Τεχνική Επιτροπή Υδρογονανθράκων, παρόμοια με τις υπόλοιπες επιτροπές που λειτουργούν, διαφορετικά η κρίση θα έχει συνέχεια.

Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τις αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών και την ανάγκη για εξεύρεση δημιουργικών τρόπων ξεπεράσματος των αδιεξόδων. Υπογράμμισε ότι με το πλαίσιο Γκουτέρες –προτάσεις Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, προσφέρεται διέξοδος και πως θα ήταν πολύ θετική μια πρωτοβουλία του Τ/κ ηγέτη προς αυτή την κατεύθυνση.

Παρόμοια έκκληση, η Πρωτοβουλία σκοπεύει να θέσει ενώπιον και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, από τον οποίο έχει ζητήσει συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα