Μπρούνο Βάλε ο... θρύλος του Απόλλωνα

Στο πάνθεον της ευρωπαϊκής ιστορίας του Απόλλωνα πέρασε από το βράδυ της Πέμπτης ο Μπρούνο Βάλε. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ευρωπαϊκές συμμετοχές των ποδοσφαιριστών του Θρύλου.

Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας συμπλήρωσε 31 συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς αγώνες και είναι πλέον πρώτος στη συγκεκριμένη κατάταξη, αφού ξεπέρασε τον πρώην αρχηγό Πάμπο Πίττα, ο οποίος συμπλήρωσε στο παρελθόν 30 αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την κυανόλευκη φανέλα.

Ο Μπρούνο Βάλε ήρθε στον Απόλλωνα

το καλοκαίρι του 2012, με την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή να σημειώνεται ένα χρόνο αργότερα, στις 22/8/2013, απέναντι στη Νις, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λίγκ 2013-2014.

Από τότε υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας απέναντι σε μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Λάτσιο, η Βιγιαρεάλ, η Γκλάντμπαχ, η Λοκομοτίβ Μόσχας και η Γκρασχόπερς.

Εκτός από τη λίστα των αντιπάλων του Πορτογάλου κέρβερου, δεν μπορούν να μείνουν οι φετινοί αντίπαλοι, τα ονόματά των οποίων μόνο αδιάφορα δεν είναι, όπως της Μίντιλαντ, της Λιόν, της Έβερτον, αλλά και της τελευταίας αντιπάλου, Αταλάντα.

Μέχρι σήμερα, ο 34χρονος κίπερ έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του οκτώ φορές απέναντι σε αυτά τα μεγαθήρια και σε πολλές άλλες περιπτώσεις διατήρησε τον δείκτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

"Τεράστιε Μπρούνο Βάλε, είμαστε περήφανοι για το επίτευγμά σου και σε ευχαριστούμε για τη μεγάλη προσφορά σου στον Απόλλωνα Λεμεσού", αναφέρει ο Απόλλωνας στην επίσημη του ιστοσελίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα