Στη φυλακή για 3,5 χρόνια ο 56χρονος που κτύπησε 42χρονο

Ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο, σε 56χρονο για υπόθεση πράξεων που σκοπεύουν σε πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος 42χρονου συμπατριώτη του.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, ανακοινώνοντας την απόφασή της, είπε πως τα εγκλήματα βίας βρίσκονται σε έξαρση, καθώς και τα εγκλήματα που προκαλούν τραύματα και βλάβη, ενώ σημείωσε ότι λήφθηκε υπόψη το γεγονός ότι στην υπόθεση λείπει το στοιχείο της οργάνωσης και του σχεδιασμού, αλλά και ότι στον παραπονούμενο δεν παρέμεινε μόνιμη βλάβη.

Ακολούθως, αναφέρθηκε

στην άμεση παραδοχή του κατηγορούμενου, στο λευκό ποινικό μητρώο, αλλά και στην πρόθεσή του να αποζημιώσει ακόμη τον παραπονούμενο.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου πρόσθεσε πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η κράτηση του 56χρονου, που ξεκίνησε από τις 20.7.2017.

Αναφερόμενο στα γεγονότα, το Δικαστήριο είπε πως ο 56χρονος με τον 42χρονο συμπατριώτη του και παραπονούμενο συγκατοικούσαν στο ίδιο διαμέρισμα, στη συνοικία του Μουτάλου. Ο κατηγορούμενος κατέβαλε την αποπληρωμή του ενοικίου και τα έξοδα συντήρησης του σπιτιού, ενώ ο παραπανούμενος κατέβαλε το φαγητό.

Όταν κάποιο βράδυ ο 42χρονος επέστρεψε στο σπίτι υπό την επήρεια αλκοόλης από έξοδό του, άναψε το φως, την τηλεόραση και δημιουργήθηκε θόρυβος, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κατηγορούμενου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει λογομαχία μεταξύ των δύο ανδρών.

Μετά από έντονη λογομαχία που είχαν, ο 56χρονος άρπαξε ένα μπαστούνι του γκολφ, με το οποίο κτύπησε τον 42χρονο, με αποτέλεσμα το μπαστούνι να μοιραστεί στα δυο. Ακολούθως, πάνω στη συμπλοκή, ο 56χρονος φέρεται να κάρφωσε το σιδερένιο τμήμα του μπαστουνιού στο πλευρό του συμπατριώτη του.

Το θύμα, μάλιστα, της απόπειρας, ο 42 χρόνος, νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου με σοβαρό τραύμα στον θώρακα μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα