Προσοχή ΝΕΑ απάτη με Premium SMS – Πώς προστατευόμαστε

Από τέχνασμα σε τέχνασμα το πάνε επιτήδειοι, με σκοπό να εξαπατήσουν ανυποψίαστα θύματα στο διαδίκτυο και να τούς αποσπάσουν χρηματικά ποσά, καθώς και προσωπικά στοιχεία.

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, η νέα διαδικτυακή απάτη υπόσχεται σε χρήστες διαδικτύου δώρα αξίας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδώς το λογότυπο των Κυπριακών Ταχυδρομείων, σε μια προσπάθεια να μην γίνουν αντιληπτοί.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ειδικό ασφάλειας διαδικτύου και πληροφοριών, Ντίνο Παστό, πρόκειται για ψεύτικες ή παραπλανητικές

υπηρεσίες, που παραφουσκώνουν τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων ανυποψίαστων χρηστών του διαδικτύου, με χρεώσεις από Premium SMS (τετραψήφια συνδρομητικά SMS που στοιχίζουν πολλά λεφτά).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που βλέπετε και στη φωτογραφία, η παραπλανητική υπηρεσία σάς υπόσχεται κινητό τηλέφωνο εάν αναρτήσετε σε ειδικά πεδία προσωπικά σας στοιχεία.

Κίνηση, ασφαλώς, που πρέπει να αποφύγετε, καθώς, μετά από μήνες, ο λογαριασμός του κινητού σας τηλεφώνου θα βρεθεί υπερχρεωμένος.

Ο κ. Παστός υποδεικνύει ακόμα μία φορά στους χρήστες του διαδικτύου ότι ο μεγαλύτερος σύμμαχος για τους απατεώνες, είναι η περιέργεια που επιδεικνύουν οι χρήστες του διαδικτύου. Αντιθέτως, τέτοιου είδους προσφορές από υπηρεσίες, θα πρέπει να μας κάνουν καχύποπτους και καθόλου περίεργους.


Keywords
Τυχαία Θέματα