Σιζόπουλος: H αλήθεια ενοχλεί αλλά πρέπει να λέγεται (Vid)

Ασχολίαστες επέλεξε να αφήσει τις χθεσινές κατηγορίες του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλο προς την αντιπολίτευση, που έκανε λόγο για αγέλη που διψά για εξουσία, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Σιζόπουλος είπε πως, ως ΕΔΕΚ, δεν έχουν χρησιμοποιήσει χαρακτηρισμούς για κανένα και ούτε έχουν κτυπήσει άλλο πολιτικό αντίπαλο κάτω από τη μέση. «Μερικές φορές, η αλήθεια

ενοχλεί, αλλά πρέπει να λέγεται», σημείωσε.

Ο κ. Σιζόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματός του αναφορικά με τη δημιουργία ταμείου οικονομικής αποκατάστασης των κουρεμένων καταθετών του 2013. «Προφανώς δεν είναι εύκολο να αποζημιώσεις 9,4 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μπορούμε να ανακουφίσουμε μια ομάδα συμπατριωτών μας».

Το πρώτο ερώτημα, είναι αν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το κούρεμα και το δεύτερο, αν η πρώτη πρόταση ήταν καλύτερη.

«Η πρώτη πρόταση ήταν παράνομη, αφού το 2010, η Βουλή, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Αναστασιάδη, ψηφίσαμε την προστασία των καταθέσεων κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ, με υπόδειξη της ΕΚΤ και της Ε.Ε. Άρα, δεν μπορούσαμε να παρανομήσουμε», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως αναμφισβήτητα το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια βελτίωση στην οικονομία, ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, η βελτίωση αυτή δεν είναι σταθερή και δεν εγγυάται προοπτική. «Βασίζεται στον τουρισμό και η παραχώρηση διαβατηρίων τρίτων χωρών. Αντί να πανηγυρίζουμε, θα έπρεπε να δημιουργήσουμε προγράμματα ανάπτυξης σε σταθερούς τομείς της οικονομίας σε πρωτογενές και δευτερογενές επίπεδο. Κυρίως, θα έπρεπε να στραφούμε στον τεταρτογενή τομέα, που είναι αυτός της νανοτεχνολογίας», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα