ΠΕΟ: Υποχρέωση εργοδότη για ασφάλεια ευθύνης εργαζόμενου

Με βάση τη νομοθεσία, κάθε εργοδότης υποχρεώνεται να έχει ασφάλεια ευθύνης για κάθε εργοδοτούμενο, έτσι που σε περίπτωση που συμβεί εργατικό ατύχημα να αποζημιώνεται ο εργαζόμενος, τονίζει η ΠΕΟ, σε ανακοίνωση με αφορμή διαπιστώσεις του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιριών Κύπρου ότι δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία, οι οποίες, όπως αναφέρει, προκαλούν ανησυχία.


«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η ΠΕΟ

έθεσε το ζήτημα του ελέγχου που πρέπει να ασκείται για να διαπιστώνεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες ότι οι εργοδότες τηρούν αυτή τους την υποχρέωση», αναφέρει η συντεχνία στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει, «προς τούτη την κατεύθυνση, μετά από διάλογο και συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους, διαφάνηκε ότι είχε εξευρεθεί διαδικασία ελέγχου για διαπίστωση της ύπαρξης ή όχι ασφάλισης».

Το Υπουργείο Εργασίας, σημειώνει η ΠΕΟ, οφείλει να λύσει τα όποια προβλήματα και να ελέγχεται η εφαρμογή της νομοθεσίας, και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους δεν μπορεί να μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς την αναγκαία κάλυψη όταν είναι θύματα εργατικών ατυχημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα