Από σήμερα μπορείτε να κρύψετε τα likes του Instagram και του Facebook

Τα likes σε Facebook και Instagram είναι ένα καλό μέτρο σύγκρισης για να δει κάποιος πόσοι άνθρωποι έχουν δει και έχουν αλληλεπιδράσει με ένα post, ωστόσο πολλές φορές γίνονται ο αυτοσκοπός και αφαιρούν τον αρχικό σκοπό της ανάρτησης, το ίδιο το περιεχόμενο δηλαδή. Αυτό το κυνήγι των likes δημιουργεί ένταση και άγχος σε αρκετούς χρήστες,

για αυτό το λόγο εδώ και δύο χρόνια, Facebook και Instagram δοκιμάζουν την πιθανότητα να τα αφαιρέσουν, τουλάχιστον για αυτούς που το προτιμούν.

«Ξεκινώντας από σήμερα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να κρύψετε τον αριθμό των likes σε όλα τα posts του feed σας. Θα έχετε την επιλογή επίσης να κρύψετε τον αριθμό των likes στα δικά σας posts, έτσι ώστε άλλοι να μην μπορούν να δουν πόσα likes συγκεντρώνουν τα posts σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επικεντρωθείτε στις φωτογραφίες και τα videos που μοιράζονται αντί για το πόσα likes παίρνουν τα posts», αναφέρει ανακοίνωση.

Το νέο χαρακτηριστικό μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε από τις ρυθμίσεις των εφαρμογών.

«Δοκιμάσαμε να κρύψουμε τον αριθμό των likes για να δούμε αν θα αφαιρούσε την πίεση από την εμπειρία των χρηστών του Instagram. Αυτό που μάθαμε από τους χρήστες και από ειδικούς, είναι πως το να μη βλέπεις τα likes ήταν ωφέλιμο για κάποιους και ενοχλητικό για άλλους, κυρίως επειδή οι χρήστες βλέπουν τα likes για να πάρουν μια ιδέα του τι είναι trending ή δημοφιλές, οπότε σας δίνουμε την επιλογή», σημειώνεται.

Πηγή: Unboxholics.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Instagram,Facebook