ΠτΔ: Ήμουν και παραμένω Πρόεδρος της Δημοκρατίας προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ

Στο Κυπριακό, στα θέματα διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ

Ερωτηθείς για το θέμα του ανοίγματος οδοφραγμάτων, μετά το κλείσιμο τους λόγω πανδημίας, ο Πρόεδρος είπε ότι «από δικής μας πλευράς έχουν δοθεί τα στοιχεία

που θα επέτρεπε για να προχωρήσουμε. Από τουρκικής πλευράς φαίνεται ότι υπάρχει μια διχογνωμία μεταξύ των ηγετών της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Συνεπώς, εμείς επιδεικνύουμε για άλλη μια φορά την καλή μας θέληση, με βάση πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στην άλλη πλευρά εναπόκειται, επιτέλους, να ανταποκριθεί στη δική μας επίδειξη καλής θέλησης».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης ότι λειτουργεί ως κομματάρχης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήμουν και παραμένω Πρόεδρος της Δημοκρατίας προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ. Ουδέποτε άλλαξα την ιδεολογική μου ταυτότητα. Όμως, εκείνο που απέδειξα είναι την απόλυτα ανεξάρτητη συμπεριφορά μου απέναντι σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα πού ιδεολογικά ανήκουν. Αυτό το απέδειξα με διορισμούς σε θέσεις κλειδιά, ανθρώπων που δεν ανήκαν στον ΔΗΣΥ, όπως έκανα και στο Υπουργικό μου Συμβούλιο.

Έτσι πολιτεύτηκα, έτσι θα συνεχίσω να πολιτεύομαι, αλλά και δεν επιτρέπω σε κανένα να μου υπαγορεύει ότι πρέπει να παραιτηθώ από την ιδεολογική μου ταυτότητα ή να αποδέχομαι από πρωίας μέχρι νυκτός κατηγορίες που φτάνουν στο σημείο των ύβρεων, της κατά πολύ υπέρβασης του πολιτικού ήθους, και να σιωπώ γιατί ενδεχόμενα θα χαρακτηριζόμουν ως κομματάρχης.

Δεν υπήρξα ποτέ από της εκλογής μου μέχρι σήμερα ή συμπεριφέρθηκα κατά τρόπο που να δώσω σε οποιονδήποτε αφορμή να ισχυριστεί κάτι ανάλογο».

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η θετική ατζέντα της Τουρκίας στην ΕΕ «προϋποθέτει και θετική συμπεριφορά. Και θετική συμπεριφορά δεν είναι οι συνεχιζόμενες προετοιμασίες για εποικισμό της Αμμοχώστου, δεν είναι η πρόταση που ετέθη στο τραπέζι και παραβιάζει κατάφωρα τα ψηφίσματα των ΗΕ και ανατρέπει τη βάση λύσης με την επιδίωξη εξεύρεσης λύσης στη βάση δύο κρατών.

Συνεπώς, θεωρώ αδιανόητο από δικής μου πλευράς να συναινέσω σε μια θετική ατζέντα που θα περιλάμβανε εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης, που θα περιλάμβανε τη μη θεώρηση βίζας σε Τούρκους υπηκόους ή και τα όσα άλλα διεκδικεί η Τουρκία».

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Περήφανος για το έργο που επιτελείται στο Μακάρειο Νοσοκομείο
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠτΔ, Ήμουν, Πρόεδρος, Δημοκρατίας, ΔΗΣΥ,ptd, imoun, proedros, dimokratias, disy