Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Νίκο Ρολάνδη-«Κόσμημα για την κοινωνία»/VID

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκαν ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, οι οποίοι μίλησαν για τον Νίκο Ρολάνδη και μοιράστηκαν στιγμές που έζησαν μαζί του. 

Διαβάστε ακόμη: Η μακρά πολιτική καριέρα του Νίκου Ρολάνδη (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κύριος Κυπριανού ανέφερε αρχικά ότι ο Νίκος Ρολάνδης ήταν από τα Ιδρυτικά πρόσωπα του Δημοκρατικού Κόμματος. Πρόσθεσε ότι ο Νίκος Ρολάνδης ήταν ένα ήρεμο άτομο. «Είχε τις απόψεις του και τις παρουσίαζε με ήρεμο τρόπο και με επιχειρήματα».

Τόνισε ότι είχε έναν ήπιο χαρακτήρα. «Ήταν αυτός

που έβαλε στο τραπέζι και άρχισε τη διαδικασία για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο», ενώ πρόσθεσε ότι ήταν αυτός που υπέγραψε τη συμφωνία με την ΑΗΚ.

«Με τα επιχειρήματα του κέρδιζε συνεργάτες και αντιπάλους», ανέφερε καταληκτικά ο κύριος Κυπριανού.

Για τον Νίκο Ρολάνδη μίλησε και ο Μιχάλης Παπαπέτρου επισημαίνοντας ότι άφησε το αποτύπωμα του στην πολιτική ζωή μέσα από το ήθος, τη σοβαρότητα, την μετριοπάθεια και για την επάρκεια του. «Έκανε πολλά και σημαντικά πράγματα για τα οποία πρέπει να τον θυμόμαστε».

Ο κύριος Παπαπέτρου ανέφερε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ όταν ο Νίκος Ρολάνδης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο τις πληροφορίες που είχε για τους υδρογονάνθρακες, με τον τέως Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη να του λέει «Νίκο αυτές τις πληροφορίες κλείδωσε τες στο χρηματοκιβώτιο σου μέχρι να λυθεί το Κυπριακό». 

Επιπλέον ανέφερε ότι αυτό που χαρακτήριζε το Νίκο Ρολάνδη ήταν η σοφία του στο Κυπριακό. «Εισηγήθηκε την πολιτική που υπό προϋποθέσεις θα οδηγούσε το τόπο στη λύτρωση». Τόνισε ότι είχε το θάρρος της γνώμης του άσχετα αν έθετε σε κίνδυνο την πολιτική του σταδιοδρομία.

Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στη γυναίκα και τα παιδιά του. «Ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος με ένα χαρακτήρα κόσμημα για την κοινωνία».
Τέλος ανέφερε ότι με το θάνατο του αδυνατούν οι φωνές της σύνεσης και που υπό προϋποθέσεις θα οδηγούσαν την Κύπρο σε λύτρωση.
 

Δείτε τα βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

ΠτΔ: Η απώλεια του Νίκου Ρολάνδη είναι απώλεια για την Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκο Ρολάνδη#45Κόσμημα,niko rolandi#45kosmima