«Ανακατεύει την τράπουλα» ο Κάρβερ

Πιθανό το σενάριο να πάρουν φανέλα βασικού για πρώτη φορά μαζί Κλέιτον και Αγκάγιεφ, δεν αποκλείεται να προκύψουν αλλαγές και στον μεσοαμυντικό χώρο.

Το παρ’ ολίγον πάθημα από την Μπάναντς έχει ηχήσει σαν καμπανάκι κινδύνου στα αφτιά τόσο των παικτών, όσο και της τεχνικής ηγεσίας της Ομόνοιας ενόψει του μεθαυριανού πρώτου αγώνα με την Μπέιταρ Ιερουσαλήμ για τον β' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πολύ καλά ότι άλλο η Μπάναντς και άλλο η Μπεϊτάρ και ως εκ τούτου θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές, να παίξουν με έξυπνη τακτική και να επιδείξουν πολύ υψηλότερο βαθμό

αγωνιστικής ετοιμότητας, πάθους και συγκέντρωσης, αν θέλουν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα την Πέμπτη στο Ισραήλ, που θα τους δώσει το προβάδισμα για πρόκριση στη ρεβάνς του ΓΣΠ.

Πλήγμα με Μπαντιμπανγκά
Η προετοιμασία της Ομόνοιας στην Κύπρο ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση στο Ισραήλ. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Τζον Κάρβερ προχωρεί σε αλλαγή προσώπων και τακτικής στη μεσοεπιθετική γραμμή, όχι μόνο λόγω των αδυναμιών που παρουσίασε η ομάδα στον επαναληπτικό με την Μπάναντς, αλλά και λόγω των τραυματισμών των Μπαντιμπανγκά και Χριστοφή. Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του Βέλγου επιθετικού κατέδειξαν θλάση α’ βαθμού, που θα τον κρατήσει εκτός δράσης όχι μόνο από το προσεχές παιχνίδι με την Μπεϊτάρ, αλλά για ένα περίπου μήνα. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και ο Χριστοφή προέρχεται από τραυματισμό και η χρησιμοποίησή του θα είναι ρίσκο, τότε ο Κάρβερ είναι υποχρεωμένος να ανακατέψει την τράπουλα για τον καταρτισμό του αρχικού πλάνου, για τον αγώνα της Πέμπτης στο Ισραήλ. Παράλληλα, μεγαλώνει την ανάγκη για ενίσχυση της ομάδας με ένα επιθετικό που θα μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα και ενδεχομένως θα είναι και η επόμενη μετεγγραφική κίνηση του Νταμπίζα.

Τα επιθετικά ερωτηματικά
Με τα υφιστάμενα δεδομένα, το πιο πιθανό σενάριο είναι να πάρουν φανέλα βασικού για πρώτη φορά μαζί οι Κλέιτον και Αγκάγιεφ. Είναι δύο παίκτες που διαθέτουν αρκετή ποιότητα, αλλά και ταχύτητα, στοιχεία που θα χρειαστεί η Ομόνοια μεθαύριο βράδυ στο παιχνίδι με την Μπεϊτάρ. Παράλληλα θέση βασικού διεκδικεί και ο Ρουσιάς, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη ρεβάνς με την Μπάναντς. Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι με ποια διάταξη θα αγωνιστεί η Ομόνοια και σε ποια θέση θα κληθεί να αγωνιστεί ο Κλέϊτον. Θα προτιμήσει ο Κάρβερ το προσφιλές του 4-4-2, από τη στιγμή που ο Κλέιτον δεν είναι 100% έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης; Η λογική λέει ότι ο Βραζιλιάνος (αν τελικά ξεκινήσει βασικός) θα πάρει θέση πίσω από τον Ντάρμπισιαϊρ σε ένα ελεύθερο ρόλο, και με τους Σέρινταν και Αγκάγιεφ να καλύπτουν τις δύο πτέρυγες της επίθεσης.

Αλλαγές και μεσοαμυντικά
Πέρα των αλλαγών στην επιθετική γραμμή δεν αποκλείεται να προκύψουν και αλλαγές στον μεσοαμυντικό χώρο. Αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τον βαθμό ετοιμότητας του πρόσφατου μετεγγραφικού αποκτήματος της Ομόνοιας, Μπρούνο Νασιμέντο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός ακολουθεί εδώ και λίγες μέρες το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και αν κριθεί από τον Κάρβερ πως μπορεί να «δέσει» με τον Όρσουλιτς, τότε θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και το σενάριο να μετακινηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Παντελιάδης και ο Μαργκάσα να πάρει μετάθεση για τον άξονα πλάι στον Φλορέσκου. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι τα ερωτηματικά είναι αρκετά και οι τελευταίες προπονήσεις της Ομόνοιας σε Κύπρο και Ισραήλ θα ρίξουν περισσότερο φως αναφορικά με τις προθέσεις του Κάρβερ, για το πρώτο ραντεβού με την Μπεϊτάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα