Με διπλό στόχο απέναντι στους Ουαλούς

Ο ΑΠΟΕΛ θέλει απόψε (21.00) να κερδίσει, αλλά και να δείξει καλά δείγματα γραφής

Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό του ΑΠΟΕΛ αρχίζει απόψε από την Ουαλία και ο στόχος είναι ένας: Η βαλίτσα να ταξιδέψει για πολύ ακόμα, σε πολλούς προορισμούς. Απέναντι στην TNS Ουαλίας, οι πρωταθλητές μας θα δώσουν τις πρώτες τους αγωνιστικές εξετάσεις αφού θα φανεί ο βαθμός ετοιμότητας και μέρος των δυνατοτήτων που έχει η ομάδα.

Η

διαφορά δυναμικότητας σε σχέση με την αντίπαλο είναι τεράστια, άρα το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι το τι θα βγάλουν εντός αγωνιστικού χώρου οι ποδοσφαιριστές, ώστε να πείσουν ότι είναι ένα σύνολο που έχει πολύ καλές προοπτικές.

Ο ΑΠΟΕΛ υπερτερεί σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με τους Ουαλούς, ωστόσο κανείς δεν αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο το ματς. Άλλωστε είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη νέα χρονιά και πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να αποφευχθούν οι παγίδες.

Με όπλο την εμπειρία και την ποιότητα του ρόστερ, οι «γαλαζοκίτρινοι» θα προσπαθήσουν να κάνουν σωστή διαχείριση στη διάρκεια του ενενηνταλέπτου, ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους. Για παράδειγμα, υπάρχει και η ιδιαιτερότητα του πλαστικού χλοτάπητα.

Τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε σε διάφορες έδρες, όπου ο αγωνιστικός χώρος ήταν συνθετικός και ως ένα βαθμό επηρεάστηκε αρνητικά, ως προς τον τρόπο παιχνιδιού που ήθελε να ακολουθήσει. Ας μην ξεχνάμε και το περσινό παράδειγμα με την Αστάνα, αλλά και το προπέρσινο με τη φινλανδική Ελσίνκι.

Λογικότατος ο Τόμας
Ο Κρίστιανσεν προσέγγισε φυσιολογικά τον αγώνα. Ο Δανός θέλει η ομάδα του να αποδείξει πρακτικά ότι είναι το φαβορί και ζητά από τους παίκτες του να κάνουν αυτά που ξέρουν με τον καλύτερο τρόπο: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι έμπειρη ομάδα. Περιμένω να είμαστε σοβαροί και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Αν το δείξουμε, δεν πρέπει να ανησυχούμε για κάτι». Ο Δανός θα κάτσει στον πάγκο για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα: «Ξεκινήσαμε πριν από ένα μήνα την προετοιμασία μας και περιμέναμε αυτόν τον αγώνα. Είναι το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι. Θέλαμε να είμαστε σε καλό αγωνιστικό επίπεδο.

Έχουμε δύσκολο αντίπαλο απέναντί μας. Δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε. Προσπαθεί να παίξει δυνατό ποδόσφαιρο, αφού έχει αγγλικό στυλ. Θα δώσουμε το 100% στο γήπεδο. Έχουμε αναλύσει την ομάδα, δεν ψάχνουμε για καμιά δικαιολογία (εννοώντας προφανώς τον συνθετικό χλοοτάπητα).

Την ίδια ώρα στη πλευρά της TNS υπάρχει ρεαλισμός, με τον προπονητή της Γρεγκ Χάρισον να χρίζει τον ΑΠΟΕΛ φαβορί και να μιλά για την τακτική της ομάδας του: «Θα πρέπει να σιγουρέψουμε ότι θα είμαστε οργανωμένοι και πειθαρχημένοι, να αμυνθούμε καλά αλλά να είμαστε και απειλητικοί όταν βγαίνουμε μπροστά».

Πλάνο χωρίς εκπλήξεις
Χωρίς εκπλήξεις θα παρατάξει την πρώτη του ενδεκάδα σε επίσημο αγώνα ο Τόμας Κρίστιανσεν, που δήλωσε χθες ότι έχει αποφασίσει κατά 90% για το αρχικό σχήμα. Ο Δανός τεχνικός γνωρίζει πως σε αυτήν τη διοργάνωση δεν υπάρχει περιθώριο για πειράματα, γι’ αυτό και θα εμπιστευτεί τους παίκτες που τράβηξαν το κουπί στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος.

Μόνο στη θέση του τερματοφύλακα οι Πάρντο και Βάτερμαν διεκδικούν με ίσες πιθανότητες φανέλα βασικού. Απ’ εκεί και μπρος τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι Καρλάο και Αστίθ θα παίξουν στα στόπερ και οι Μιλάνοφ-Αλεξάνδρου στα άκρα.

Ο Μοράις θα είναι ο μοναδικός ανασταλτικός μέσος και θα έχει μπροστά του τους Βινίσιους και Ντε Βινσέντι, που θα έχουν ρόλο στην οργάνωση του παιχνιδιού. Στα άκρα θα αγωνιστούν οι Βάντερ και Εφραίμ, με τον Πιέρο Σωτηρίου στην κορυφή. Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι.

Τελειώνει με Γιαννιώτα
Θέμα χρόνου να προκύψει η επιστροφή του Γιάννη Γιαννιώτα στον ΑΠΟΕΛ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, μετά την εξέλιξη με τον Ολυμπιακό δείχνει διατεθειμένος να επιστρέψει στους «γαλαζοκίτρινους» και να βοηθήσει στην προσπάθεια για είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον 23χρονο Ελλαδίτη επήλθε συμφωνία και μένει να δούμε το καθεστώς της επιστροφής του. Οι ενδείξεις φωτογραφίζουν αγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή από τον ΑΠΟΕΛ.

Σύμφωνα με τις χθεσινοβραδινές πληροφορίες, μένει η ανακοίνωση. Η επιστροφή του Ελλαδίτη σημαίνει ότι θα πρέπει ν' ανοίξει η πόρτα εξόδου της ομάδας, ώστε να απελευθερωθεί θέση για να εγγραφεί στις σχετικές λίστες. Οι πληροφορίες λένε πως θα αποχωρήσει ο Καρλίτος, ο οποίος θα δοθεί δανεικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα