"Πονοκέφαλος" στην Αστυνομία από τα αποτελέσματα του ναρκοτέστ

Αποτελεσματικό κρίνεται το νάρκοτεστ τους έξι μήνες που βρίσκεται σε εφαρμογή, ωστόσο τα αποτελέσματα των ελέγχων καταδεικνύουν μεγάλη συχνότητα στη χρήση απαγορευμένων ουσιών, γεγονός που φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος και των κινδύνων που ελλοχεύουν στους Κυπριακούς δρόμους.

Από τις 25 Φεβρουαρίου που έχει τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία μέχρι τις 9 Αυγούστου έγιναν 313 έλεγχοι, με 224 οδηγούς να βρίσκονται θετικοί στη χρήση ναρκωτικών, ενώ άλλοι 10 αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα.

Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία έγιναν 37

έλεγχοι, με 25 οδηγούς να εντοπίζονται θετικοί στο νάρκοτεστ. Στη Λεμεσό από τους συνολικά 67 ελέγχους που έγιναν, οι 57 ήταν θετικοί. Στην Λάρνακα έγιναν 53 έλεγχοι με 22 να εντοπίζονται θετικοί.

Στην Πάφο έγιναν 69 έλεγχοι από τους οποίους οι 58 εντοπίστηκαν θετικοί. Στην Αμμόχωστο ανάμεσα σε 24 ελέγχους, εντοπίστηκαν 12 θετικοί ενώ στη Μόρφου έγιναν 12 έλεγχοι εκ των οποίων οι 4 ήταν θετικοί.

Τα αποτελέσματα των πρώτων έξι μηνών, πονοκεφαλιάζουν την Αστυνομία καθώς έχει παρατηρηθεί μόλις σε ένα μήνα εντοπίστηκαν θετικοί στο νάρκοτεστ 90 οδηγοί.

Το είδος των ναρκωτικών στο οποίο εντοπίζονται θετικοί οι περισσότεροι οδηγοί είναι η κάνναβη, η κοκαΐνη και τα συνθετικά ναρκωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα