Κοτζιάς: Μεγάλη χαρά που Άγγελος και Δημήτρης είναι ελεύθεροι

Τη χαρά του για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κος Κοτζιάς ευχαριστεί επίσης όσους βοήθησαν για την απελευθέρωση και από την τουρκική πλευρά, με την διπλωματία να είναι η «μεγάλη κερδισμένη της βραδιάς».

Μεγάλη χαρά που Άγγελος

και Δημήτρης είναι ελεύθεροι.Καλώς να έρθουν στην πατρίδα.Πολλά συγχαρητήρια στον πρέσβη μας Π.Μαυροειδή, στον ΠΥΒ Α.Μπαλτά και στην πρόξενο Σ.Θεοχαρiδη. Ευχαριστήρια σε όσους βοήθησαν από τουρκικη πλευρά. Η διπλωματία είναι η μεγάλη κερδισμένη της Βραδιάς

Nikos Kotzias (@NikosKotzias) August 14, 2018

Εξάλλου, σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει το γεγονός απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, μετά από σχεδόν 5 μήνες αδικαιολόγητης κράτησης στις φυλακές Αδριανούπολης.

Τονίζει πως «η απόφαση αυτή των τουρκικών αρχών είναι θετική και θα συμβάλει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη φιλία των λαών μας».

Προς την ίδια κατεύθυνση, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών «θα συμβάλει και η τέλεση τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, των επίσημων εγκαινίων του ιστορικού κτιρίου του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τον παρελθόντα Μάρτιο».

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ακόμα πως οι συνεχείς προσπάθειες του πρωθυπουργού, του υπουργείου Εξωτερικών και των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ελλάδος στην Τουρκία απέδωσαν και υπογραμμίζει ότι ο μεγάλος κερδισμένος αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η διπλωματία.

Keywords
Αναζητήσεις
αγγελος και δημητρης
Τυχαία Θέματα