Σοβαρό τροχαίο με 8 τραυματίες στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης - Στο ίδιο σημείο που σκοτώθηκαν τα τέσσερα νέα παιδιά (ΦΩΤΟ)

21:01 14/8/2018 - Πηγή: seleo
Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν έπειτα από σφοδρή σύγκρουση στην οδό Αναγεννήσεως στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Δυο οχήματα συγκρούστηκαν στην προέκταση Σμύρνης με Αναγεννήσεως, στον Εύοσμο, στην περιοχή πάνω από τον Περιφερειακό.

Από το τροχαίο τραυματίστηκαν 8 άτομα, που επέβαιναν στα δυο αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ευτυχώς με ελαφρά τραύματα.

Το τροχαίο έγινε χθες στις 20:40, όταν ένα από τα δυο οχήματα, παραβίασε «Stop», όπως αναφέρει στο Seleo

αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του Seleo η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα.

Στο ίδιο σημείο που έχασαν την ζωή τους τέσσερα νέα παιδιά

Το τροχαίο συνέβη στο ίδιο σημείο που σκοτώθηκαν τέσσερα νέα παιδιά, τα ξημερώματα της 28ης Μαρτίου του 2017.

Η μαύρη στιγμή για τη Θεσσαλονίκη γράφτηκε στις 3:30 τα ξημερώματα, με τον 17χρονο οδηγό -που δεν είχε δίπλωμα - υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες να χάνει τον έλεγχο και να βγαίνει εκτός πορείας. Το όχημα προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε περίφραξη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και προέκτασης Σμύρνης, με αποτέλεσμα των θανάσιμο τραυματισμό τεσσάρων νέων παιδιών και τον σοβαρό τραυματισμό ενός πέμπτου επιβαίνοντα.

Με την οδό Αναγεννήσεως το Seleo είχε ασχοληθεί σε ρεπορτάζ του, καθώς πρόκειται για ένα από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της πόλης. Αν και έχουν γίνει επισημάνσεις για τους κινδύνους που υπάρχουν, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα, παρά μόνο διπλή διαγράμμιση του δρόμου στην οδό.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην οδό

Όπως είχαν αναφέρει κάτοικοι στο Seleo, στην οδό Αναγεννήσεως οι οδηγοί τρέχουν με πολύ μεγάλες ταχύτητες, καθώς δεν υπάρχουν πινακίδες με όρια ταχύτητας.

Ειδικά το βράδυ, πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν τους επικίνδυνους ελιγμούς με υψηλές ταχύτητες στον δρόμο.

«Πολλές φορές γίνονται επικίνδυνα προσπεράσματα από τα διερχόμενα οχήματα, με πολλά ατυχήματα. Επίσης δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα από τη μία πλευρά του δρόμου, διότι η κλίση είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχουν πινακίδες για να προειδοποιούν για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε οι οδηγοί να μειώνουν την ταχύτητα τους και να είναι προσεκτικοί. Αλλά και η έλλειψη πεζοδρομίου και φωτισμού, σε όλο το μήκος της οδού είναι μεγάλη» δήλωναν κάτοικοι της περιοχής στο Seleo, στο σχετικό ρεπορτάζ.

Οι κάτοικοι της περιοχής, μάζευαν υπογραφές από το 2015 οι κάτοικοι της περιοχής για να βελτιωθεί ο δρόμος της οδού και να ληφθούν μέτρα. Ενώ, κάτοικος της περιοχής, με δική του πρωτοβουλία, είχε ζητήσει από το Ινστιτούτο Μεταφορών να μελετήσουν την οδό και να σχεδιάσουν μια προτεινόμενη λύση, καθώς ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είχε δηλώσει πως αδυνατεί να καλύψει οικονομικά την μελέτη. Η προτεινόμενη λύση δεν απαιτούσε υψηλή χρηματοδότηση, καθώς το ΙΜΕΤ είχε προτείνει κατά κύριο λόγο απλά πράγματα. Κάποια από αυτά είναι οι αλλαγές στην υψομετρική διαμόρφωση της οδού, να τοποθετηθούν μαξιλαράκια στο δρόμο, να υπάρχουν υπερυψωμένες διαβάσεις, αλλαγές στη διατομή της οδού, μείωση του πλάτους της οδού και υπερυψωμένες νησίδες και κόμβοι κυκλικού σχήματος. Φυσικά και η τοποθέτηση πινακίδων υπόδειξης ταχύτητας οχημάτων.

Η μελέτη αυτή είναι στο δημαρχείο του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα όσα αναγράφει.

Keywords
Τυχαία Θέματα