"Κύκλοι απο Κύβους" -1η ατομική έκθεση της Ελενας Τσιγαρίδου

Την πρώτη της ατομική έκθεση υπό τον τίτλο « Κύκλοι από Κύβους » παρουσιάζει σήμερα στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα η εικαστικός Έλενας Τσιγαρίδου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν απόψε στην Κυπριακή Γωνιά Γκαλερί, Σταδίου 45, Λάρνακα, στις 7:30μ.μ. από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 3 Νοεμβρίου

Στα ταξίδια αυτογνωσίας, οι πιθανότητες και τα όρια δημιουργούν ένα συνεχόμενο εσωτερικό ψυχολογικό διάλογο. Για την Έλενα Τσιγαρίδου, στο ταξίδι αυτό, η απόφαση αποτελεί έμπνευση, και η ειλικρίνεια, εξερεύνηση. Ταυτοποιώντας την ειλικρίνεια με γεωμετρικά σχήματα, όπως ένας κύκλος ή ένας κύβος, δημιουργεί συμβολισμούς με αναφορά στην καθημερινή ζωή. Παιδικοί ανώνυμοι ήρωες, πιθανόν από τον προσωπικό κύκλο της καλλιτέχνη, δημιουργούν μια λογική συνύπαρξη με γραμμές που ενώνονται ή χωρίζονται. Διαμέσου της παιδικής ηλικίας, η Τσιγαρίδου πραγματοποιεί το ταξίδι προς το παρελθόν για την προσέγγιση του παρόντος και της πραγματικότητας του.

Το χρώμα στο συγκεκριμένο κύκλο έργων παρουσιάζεται ως ανάγκη, η οποία καλείται να οδηγηθεί σε ένα αφαιρετικό στάδιο για εξιχνίαση. Τα ρεαλιστικά στοιχεία στη σύνθεση δεν αποτελούν κύριο στόχο. Από την άλλη, τα αφαιρετικά έγχρωμα στοιχεία προκαλούν μονίμωςέκπληξη προς την καλλιτέχνη, είτε δημιουργούνται με ρευστό υλικό όπως το χρώμα ή με απτό όπως μια κλωστή. Και τα δύο, γίνονται αντιληπτά σε αντιδιαστολή προς ό,τι συλλαμβάνει με τον νου του ο θεατής. Το μυθικό στοιχείο δεν παραλείπεται, καθώς η κορόνα ήταν η αφετηρία της διαδρομής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όλα τα έργα θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα www.gallerykypriakigonia.com.cy

Επιμέλεια Έκθεσης:Αντώνης Τζιαρρίδης, Εικαστικός Καλλιτέχνης

Επιμέλεια Καταλόγου &Κειμένων:Μαρίνα Χριστοδουλίδου, Ιστορικός Τέχνης &Επιμελήτρια

Keywords
Τυχαία Θέματα