Λοϊζίδου: Υπάρχουν εξαιρέσεις στο τραπεζικό απόρρητο

Διασύνδεση αρχείων για φορολογικούς σκοπούς, αλλά και εξαίρεση του τραπεζικού απορρήτου όταν υπάρχει υπόνοια για διάπραξη ποινικού αδικήματος προβλέπει η νομοθεσία, σύμφωνα με την νέα Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Η κ. Λοϊζίδου, η οποία απαντούσε σε ερωτήσεις Βουλευτών στο πλαίσιο εξέτασης του προϋπολογισμού του γραφείου της για το 2016, ανέφερε ακόμη ότι «για τα μεγάλα θέματα που εκκρεμούν θα υπάρξει σύντομα επίσημη τοποθέτηση του γραφείου μου».

Συγκεκριμένα

σε ερώτηση για τη θέση της στο θέμα της κάρτας οπαδού, η Επίτροπος είπε ότι «μόλις έχω ολοκληρωμένη άποψη, θα τοποθετηθώ». Πρόσθεσε ότι υπάρχει γνωμάτευση από τον προηγούμενο Επίτροπο ο οποίος ήταν επιφυλακτικός για το θέμα των ηλικιών, κατά κύριο λόγο δηλαδή ότι δεν πρέπει η κάρτα να χρησιμοποιείται για άτομα σίγουρα κάτω των 18 χρόνων. Θέση του προηγούμενου Επίτροπου ήταν ότι θα πρέπει να ελέγχονται οι επικίνδυνες ηλικιακά ομάδες που μπορούν να προκαλέσουν τα επεισόδια, είπε.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έφορος Φορολογίας σε σχέση με την άρνηση της Κεντρικής να του παραδώσει στοιχεία, είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες άδειες διαχείρισης αρχείων.

Ήδη, πρόσθεσε, είχα μια πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εμπορικών Τραπεζών, σημειώνοντας ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που δίνονται και σίγουρα δεν μπορούν να μην δίνονται.

Σε επιπρόσθετη ερώτηση για το θέμα της άρσης του τραπεζικού απορρήτου, η κ. Λοϊζίδου διευκρίνισε ότι αίρεται το απόρρητο σε περίπτωση που υπάρχει υπόνοια για τη διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής η κ. Λοϊζίδου, μέχρι στιγμής φέτος υποβλήθηκαν 161 γραπτά παράπονα στο γραφείο της, το 54% των οποίων αφορούσαν ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία ή σε τηλεομοιότυπα.

Ο προϋπολογισμός του Γραφείου της Επιτρόπου για τον επόμενο χρόνο παραμένει ο ίδιος με το 2015.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα