"Αστακός" η Λάρνακα για το γάμο 70 ζευγαριών από Ισραήλ

Σε ''αστακό'' μετατράπηκε σήμερα το παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ζήνωνα, όπου το απόγευμα τελέστηκαν ομαδικά οι γάμοι 70 ζευγαριών από το Ισραήλ.

Ένεκα της πρόσφατης υπόθεσης εντοπισμού των 5 τόνων νιτρικής αμμωνίας και δεδομένης της παραδοχής του 26χρονου Λιβάνιου ότι είναι μέλος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ, οι Αρχές Ασφαλείας βρίσκονταν σε συναγερμό.

Η Αστυνομία, στη βάση ειδικού πλάνου που καταρτίστηκε ειδικά για την περίσταση, έστησε ουσιαστικά ''ομπρέλα προστασίας'' των Ισραηλινών ζευγαριών, αλλά και των 200 και πλέον καλεσμένων που τα συνόδευαν.

Και

όλα αυτά, υπό το φόβο ενός ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος. Τα μέτρα, αν και διακριτικά, ήταν δρακόντεια τόσο κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου που μετέφερε τους νεόνυμφους και τους συνοδούς τους από τη Χάιφα στο λιμάνι της Λάρνακας, όσο και κατά τη διάρκεια της τέλεσης των πολιτικών γάμων στην παραλία του Μεσαιωνικού Κάστρου.

Το κρουαζιερόπλοιο, που αφίχθη λίγο μετά το μεσημέρι, παρακολουθείτο στενά από τις Αρχές, ενώ θαλάσσιες περιπολίες διενεργούσε και η Λιμενική Λάρνακας.

Τα ζευγάρια και οι συγγενείς τους αποβιβάστηκαν γύρω στις 4 το απόγευμα και η μεταφορά τους στις Φοινικούδες έγινε με οχήματα αντίκες και άμαξες, πάντα με τη συνοδεία περιπολικών.

Μιάμιση ώρα αργότερα, οπότε και ετελούντο οι γάμοι, η περιοχή τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση. Η κυκλοφορία των οχημάτων ανακόπηκε στη λεωφόρο Αθηνών και η στάθμευση απαγορευόταν περιμετρικά του κάστρου.

Ελεύθεροι σκοπευτές, όπως αναφέρουν πληροφορίες, βρίσκονταν στα γύρω κτίρια και παρακολουθούσαν την περιοχή, ενώ ανιχνευτικά σκυλιά της Αστυνομίας χτένιζαν το χώρο.

Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες, τα μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού συνεργάστηκαν και με τη ΜΟΣΑΝΤ, μέλη της οποίας συνόδευαν τους Ισραηλινούς καθ’ όλη τη διάρκεια της γαμήλιας κρουαζιέρας.

Οι νεόνυμφοι, ακολούθως, επιβιβάστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο για την αναχώρησή τους.

Τέτοιοι μαζικοί γάμοι τελούνται για 5η χρονιά στη Λάρνακα και κάθε χρόνο τυγχάνουν τεράστιας προβολής στο Ισραήλ, ενώ προσελκύουν και το ενδιαφέρον των ηλεκτρονικών μέσων ανά το παγκόσμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα