Αερ/μιο: Πρόλαβαν εγχείρηση στο παρά πέντε λόγω των ελέγχων

Συνεχίζουν να προκαλούν ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό οι νέοι έλεγχοι στα Αεροδρόμια, οι οποίοι εφαρμόστηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά από σχετική οδηγία της Ένωσης.

Καταγγελία που φθάνει στο SigmaLive, αναφέρει ότι ασθενής πρόλαβε στο παρά πέντε προγραμματισμένη εγχείρηση στην Αθήνα, το πρωί της Παρασκευής, λόγω της καθυστέρησης στους ελέγχους ασφαλείας.

Όπως αναφέρει η ίδια καταγγελία, ο εν λόγω

ασθενής μετέβη εγκαίρως (στις 05.00 το πρωί) στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, προκειμένου να πετάξει για Αθήνα στις 07.00.

Οι αυξημένοι έλεγχοι που έχουν εφαρμοστεί, οδήγησαν την πτήση σε καθυστέρηση μισής ώρας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η μετάβαση στο προγραμματισμένο ραντεβού για επέμβαση στην Αθήνα.

Η πτήση αναχώρησε με καθυστέρηση, χωρίς να προκληθούν οποιαδήποτε προβλήματα. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο SigmaLive, καθυστέρησε η προγραμματισμένη επέμβαση.

Τι ακριβώς έχει αλλάξει στους ελέγχους

Αυτό που έχει αλλάξει στους ελέγχους, δεν αφορά τους Ελληνοκύπριους επιβάτες, αλλά τους Ευρωπαίους. Πλέον, στους Ευρωπαίους γίνεται έλεγχος stop list, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν και γι' αυτό προκαλείται καθυστέρηση.

Αυτό που γινόταν πριν, ήταν απλός έλεγχος στο διαβατήριο, αν δηλαδή η φωτογραφία στο διαβατήριο ανταποκρινόταν στο πρόσωπο το οποίο ήταν ο κάτοχός του.

Ίδιος έλεγχος stop list, συνεχίζει να γίνεται και για υπηκόους τρίτων χωρών.

Ποιες οι προθέσεις των Αρχών

Το SigmaLive, με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, επικοινώνησε με την Αστυνομία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το τι θα γίνει τις μέρες των Γιορτών στα Αεροδρόμια, όπου αναμένεται αυξημένη επιβατική κίνηση και κατ’ επέκταση περισσότερη καθυστέρηση.

Αυτό που διευκρινίστηκε από τις Αρχές είναι ότι ήδη έχει υπάρξει αύξηση του προσωπικού στο Αεροδρόμιο, αφού ενισχύθηκε η Δύναμη εκεί με 16 άτομα. Εκεί όπου κρίνεται αναγκαίο, υπάρχει κι άλλη ενίσχυση προσωπικού, ειδικότερα τις ώρες αιχμής.

Η κατάσταση, όπως τονίστηκε, παρακολουθείται και σε συνεργασία με το προσωπικό της Hermes Airports και σκοπός δεν είναι σε καμιά περίπτωση η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Keywords
Τυχαία Θέματα