ΑΕΚ: Νίκη και μεγαλύτερη δυναμική

Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας να επιστρέφει νικηφόρα μετά από διακοπή και μάλιστα όταν το κάνει απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική για τη συνέχεια. Είναι γι’ αυτούς τους λόγους που η ΑΕΚ θέλει πάρα πολύ τη νίκη στο σημερινό ντέρμπι, αλλά φυσικά και για να παραμείνει στην κορυφή. Τα κίνητρα είναι σημαντικά και για την ΑΕΚ ο σημερινός αγώνας είναι κομβικής σημασίας.

Κερδίζοντας τον Απόλλωνα δεν θα πάρει μόνο τρεις βαθμούς αλλά πολύ περισσότερα. Θα αποκτήσει τεράστια αυτοπεποίθηση και πολύ καλή ψυχολογία για τη συνέχεια. Δεν θα κερδίσει κάποια τυχαία ομάδα, αλλά μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους.

Το έργο της ΑΕΚ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, αφού για την ομάδα της Λεμεσού η νίκη είναι μονόδρομος. Η διαφορά των δύο ομάδων στη βαθμολογία είναι στους οκτώ βαθμούς και αν οι «κιτρινοπράσινοι» κερδίσουν, η διαφορά θα πάει στους έντεκα και αυτό θα αφήσει τον Απόλλωνα πολύ μακριά από τους πρωταρχικούς του στόχους.

Το γεγονός ότι ο αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος το επεσήμανε και ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ. Μίλησε για ανταγωνιστικό παιχνίδι, για την αυτοσυγκέντρωση που πρέπει να έχουν οι παίκτες του, αλλά και για την ποιότητα του Απόλλωνα. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποτιμηθεί η διαφορά στη βαθμολογία, η οποία με ήττα της ΑΕΚ θα πάει στους πέντε βαθμούς και ο Απόλλωνας θα επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Είναι στα φαβορί και η ομάδα της Λεμεσού για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, είπε προχθές ο Βάσκος τεχνικός της ΑΕΚ.

Αυτό που θα βοηθήσει πολύ είναι ο παράγοντα κόσμος και η συμπεριφορά του. Δηλαδή, θα πρέπει να είναι αυξημένη η προσέλευσή του σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ», αλλά και να μην είναι παρών - απών. Θα πρέπει να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα με τις εκδηλώσεις τους και τα συνθήματά τους και να νιώσουν οι παίκτες ότι αγωνίζονται στην έδρα τους. Αυτό επίσης που θα παίξει σημαντικό ρόλο είναι η υπομονή του κόσμου και σίγουρα και των παικτών. Υπομονή στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες και σε καμιά περίπτωση απογοήτευση και μουρμούρα, ανάλογα βέβαια και με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα προσήλωση στον στόχο και στις οδηγίες του προπονητή και πάνω απ’ όλα η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι η ΑΕΚ της ουσίας και του γνωστού της χαρακτήρα, αν θέλει να φτάσει στο πρώτο τρίποντο του 2017 μέσα στη νέα της έδρα.

Χωρίς Τομάς και Μουρίγιο
Όπως ήταν αναμενόμενο, Τομάς και Μουρίγιο έμειναν εκτός αποστολής για το σημερινό παιχνίδι. Γκαρίδο και Λαμπάν, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κάποια μικρά προβλήματα τραυματισμών, τα ξεπέρασαν και είναι 100% έτοιμοι. Έτσι, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ έχει αρκετές επιλογές για να παρατάξει μια πολύ καλή ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μίνιο. Αριστερά θα είναι ο Χαραλάμπους με τον Γκαρίδο να είναι έτοιμος κι αυτός. Δεξιά θα παίξει ο Ορτίθ. Αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Καταλά με τον Μόισοφ. Στη μεσαία γραμμή οι Λαμπάν, Λαρένα και Μπόλιεβιτς και στην επίθεση οι Τέτε, Τρισκόφσκι και Άλβες. Υπάρχει πιθανότητα να είναι στην ενδεκάδα ο Ακοράν και να μην είναι ο Άλβες με τον Τρισκόφσκι να είναι στην κορυφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα