Άδεια από FDA ζητά η Moderna για 2ρη ενισχυτική δόση σε όλους τους ενήλικες

Η Moderna αργά την Πέμπτη ζήτησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τις ρυθμιστικές αρχές υγείας των ΗΠΑ για ένα δεύτερο ενισχυτικό εμβόλιο COVID-19, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένα μέρη του κόσμου τροφοδοτεί φόβους για ένα άλλο κύμα της πανδημίας.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας είπε ότι το αίτημά της κάλυπτε όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών,

ώστε η κατάλληλη χρήση μιας πρόσθετης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο COVID-19 λόγω ηλικίας ή συννοσηρότητας, μπορεί να καθοριστεί από Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Το αίτημα της Moderna είναι σημαντικά ευρύτερο από την αίτηση της Pfizer Inc και της γερμανικής εταίρου της BioNTech SE (22UAy.DE) που κατατέθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για μια δεύτερη ενισχυτική δόση για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. 

Η Moderna, χωρίς να σχολιάσει συγκεκριμένα την αποτελεσματικότητα μιας τέταρτης δόσης, είπε ότι η υποβολή της βασίστηκε εν μέρει σε δεδομένα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.

Ο FDA δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου εμπειρογνώμονα σε μολυσματικές ασθένειες, Δρ. Άντονι Φάουτσι, έθεσαν την προοπτική μιας τέταρτης βολής, ειδικά για τους ηλικιωμένους και για να προετοιμαστούν για την πιθανότητα νέας αύξησης των κρουσμάτων.

Τα δεδομένα του CDC έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ένα τρίτο εμβόλιο βοηθά στην αποκατάστασή του.

Ωστόσο, δεν έχει δημοσιεύσει ολοκληρωμένα δεδομένα με βάση την ηλικία ή την κατάσταση της υγείας για να υποστηρίξει την υπόθεση.

Η Pfizer και η Moderna στοιχηματίζουν ότι θα χρειαστούν πρόσθετες αναμνηστικές δόσεις καθώς εμφανίζονται νέες παραλλαγές του ιού. Διαβάστε περισσότερα

Η είδηση μεταδόθηκε για πρώτη φορά από τους New York Times.

Ενώ τα κρούσματα COVID μειώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε μεγάλο μέρος του κόσμου, οι μολύνσεις αυξάνονται στην Κίνα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, σημειώθηκε αντιστροφή της πτωτικής τάσης των κρουσμάτων COVID καθώς οι οικονομίες έχουν ανοίξει και μια δεύτερη παραλλαγή του Omicron κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άδεια, FDA, Moderna, 2ρη,adeia, FDA, Moderna, 2ri