Umlaut: Σφυγμομετρώντας τις τηλεπικοινωνίες στην Κύπρο

Μια μεγάλη βράβευση ήρθε πρόσφατα για την Epic, από μία σπουδαία εταιρεία μετρήσεων δικτύου.

Ο λόγος για την umlaut μια ανεξάρτητη γερμανική εταιρεία, με παγκόσμιο αποτύπωμα της οποίας τα πληθυσμιακά δεδομένα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς και κατά πόσο απολαμβάνει ο καταναλωτής την εμπειρία του στο δίκτυο που επιλέγει.

Πάνω από 120 χώρες αναγνωρίζουν την εταιρεία

ως το de facto βιομηχανικό πρότυπο χάρη στο γεγονός ότι τα σημεία αναφοράς της εκτελούνται ανεξάρτητα. Η μεθοδολογία της έχει εντυπωσιάσει κορυφαίους παίκτες των τηλεπικοινωνιών όπως είναι η Vodafone Group, η Deutsche Telecom/ T-Mobile (Group), η Swisscom Ελβετίας, η Verizon (ΗΠΑ) και η EE (ΗΒ).

Μεγάλη επιτυχία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, πάντως, η πρωτιά για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Epic και η βράβευσή της με την πιστοποίηση "Best Mobile Network in Test". Η βράβευση έγινε βάσει συγκριτικών μετρήσεων δικτύου που διεξήγαγε η παγκόσμια ανεξάρτητη εταιρεία δοκιμών και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το βραβείο, της απονεμήθηκε μετά από εκτενή αξιολόγηση των εθνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας της Κύπρου για μια περίοδο 24 εβδομάδων. Συγκριτικά με τους κύριους ανταγωνιστές της στην κυπριακή αγορά, η Epic κατέκτησε την πρώτη θέση σε:

Coverage Excellence - 4G Broadband focus. Πρόκειται για συγκριτικούς βασικούς δείκτες απόδοσης (ΚΡΙs) που μετρούν το εύρος και ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε αστικές, ημιαστικές και άλλες περιοχές.Time on Broadband.  Η κατηγορία καταγράφει την εμπειρία του τελικού χρήστη ο οποίος διαθέτει συσκευή και πλάνο 4G και μετρά την καλή ατομική επίδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω του «χρόνου παραμονής» του χρήστη στο δίκτυο 4G.Fastest Speeds supporting HD (ταχύτητες από 5 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά την συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 5 Mbps και άνω.Ultra-Fastest Speeds supporting UHD Video (ταχύτητες από 20 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 20 Mbps και άνω.Best OTT Voice Class (απαιτείται latency 100 ms ή λιγότερο). Η κατηγορία μετρά την καλή ατομική επίδοση στη χρήση over-the-top φωνητικών υπηρεσιών, όπως φωνητικές κλήσεις μέσω Skype, WhatsApp και Viber.

Με μια ικανή και ευέλικτη ομάδα 20 συμβουλευτικών υπηρεσιών και εταιρειών μηχανικής σε 50 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, 4.300 εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες και μηχανικοί παρέχουν καινοτόμες λύσεις και μετασχηματισμούς σε όλες τις βιομηχανίες και τις διάφορες πτυχές τους, ενώ εξυπηρετούν τον δημόσιο τομέα και την ανάπτυξη οργανωτικών πολιτισμών, δομών και διαδικασιών. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των ερευνών βασίζονται στο πλαίσιο κανόνων που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες, έτσι ώστε να παρέχει δίκαιη, διαφανή και ανεξάρτητη αξιολόγηση όλων των δικτύων.

Η αξιοπιστία της umlaut χαρίζει στις εταιρείες κύρος που ανεβάζει τον πήχη του ανταγωνισμού στις εγχώριες αγορές, χαρακτηριστικό που προβλέπουμε ότι θα κυριαρχήσει και στην αγορά της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα