MAD TV Vs Χάσικος:Συνεχίζει χαρτοπόλεμος με εκατέρωθεν πυρά

Στο προσκήνιο εξακολουθεί να παραμένει η υπόθεση μεταξύ των ιδιοκτητών του καναλιού MAD Κύπρου και του Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου.

Όλα άρχισαν με ανακοίνωση του καναλιού το οποίο έθεσε θέμα σύγκρουσης συμφερόντων του Σωκράτη Χάσικου, με αφορμή τη θέση του ως Υπουργός και την ενοικίαση εγκαταστάσεων στο χώρο όπου στεγάζεται το τηλεοπτικό κανάλι Alpha Κύπρου.

Η

επιστολή ανέφερε ότι «είναι τουλάχιστον “περίεργη” η τελευταία μονοπωλιακή νομοθεσία από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χάσικο η οποία προνοεί την απαγόρευση αδειοδότησης άλλου καναλιού. Τελευταίο αδειοδοτημένο κανάλι είναι ο Alpha συμφερόντων του κ. Χάσικου, υπουργού Εσωτερικών, καθ’ ύλην αρμόδιου για τα ΜΜΕ»

Ο ΥΠΕΣ με ανακοίνωσή του, απάντησε στον ισχυρισμό του καναλιού ότι υπάρχει μονοπωλιακή νομοθεσία από τον υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, με την οποία προνοείται η απαγόρευση αδειοδότησης άλλου καναλιού, ο υπουργός αναφέρει σε χθεσινή γραπτή δήλωσή του ότι η κυβέρνηση κατέθεσε το Νομοσχέδιο στη Βουλή χωρίς τη διάταξη που επικαλούνται οι ιδιοκτήτες του MAD TV. Είναι η Βουλή, σημειώνει, κατόπιν παρεμβάσεων, που εμφιλοχώρησε τη συγκεκριμένη διάταξη στη Νομοθεσία.

Σε άλλη ανακοίνωσή του, το κανάλι αναφέρει ότι «Εμείς δηλώνουμε ότι ουδεμία ένσταση έχουμε όπως ο γενικός ελεγκτής ή και όποια άλλη αρμόδια αρχή ελέγξει τους όρους που διέπουν την εκπομπή του MAD στην Κύπρο. Παράλληλα, καλούμε τον γενικό εισαγγελέα και τον γενικό ελεγκτή όπως ελέγξουν το οφθαλμοφανές ασυμβίβαστο του κ. Σωκράτη Χάσικου ως υπουργού Εσωτερικών με συμφέροντα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Καλούμε δε τον ίδιο τον υπουργό Εσωτερικών, μέχρι να ελεγχθεί κατά πόσον υπάρχει στην περίπτωσή του ασυμβίβαστο, όπως απέχει από τον εποπτικό του ρόλο στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

Τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή του 2013 και τη δυσπραγία μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, είναι λυπηρό να διαπιστώνεται ότι ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα εξακολουθούν να οχυρώνονται πίσω από πολιτικά και πολιτειακά αξιώματα, πλήττοντας το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών και περιφρονώντας το περί δικαίου δημόσιο αίσθημα».

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» εξάλλου στη στήλη της αρθρογραφίας του Άριστου Μιχαηλίδη, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο θέμα και επισημαίνει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κονδύλι ύψους 90 χιλιάδων για το εν λόγω κανάλι, το οποίο εκπέμπει όπως σημειώνεται μόνο μουσική και προβάλλει προγράμματα επιχορηγημένων εκπομπών ενώ δηλώνει ξένο κανάλι και δεν ελέγχεται από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

Στην αρθρογραφία προστίθεται σχολιάζοντας την ανακοίνωση του καναλιού το πώς γίνεται η Κυβέρνηση να ζητά πολυφωνία και πλουραλισμό χρηματοδοτώντας ένα κανάλι που εκπέμπει στην ουσία μόνο μουσική.

Ο Άριστος Μιχαηλίδης προσθέτει ότι ο ιδιοκτήτης του καναλιού και ταυτόχρονα εκδότης της Καθημερινής Κύπρου, Δημήτρης Λοττίδης, ήταν Σύμβουλος Επικοινωνίας στις δυο θητείες του Γλαύκου Κληρίδη καθώς επίσης και ο ίδιος επιχειρηματίας πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο της ψηφιακής βιβλιοθήκης Αριστοτέλης και διερωτάται κατ επέκταση μήπως η εν λόγω ανακοίνωση έχει σχέση με το εν λόγω βιογραφικό, μιας και η ανακοίνωση ανταποκρίνεται πιστά «στα προεδρικά μαθήματα περί δημοσιογραφίας».

Σε άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι το κανάλι πληρώνει στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης το αντίτιμο που προβλέπεται για την προβολή κυπριακών διαφημίσεων. Όπως προστίθεται, λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας διερευνούν την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων για να προκύψει σύντομα πόρισμα για την εν λόγω υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα