Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2017, στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, θα συζητηθεί η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία, η έκρυθμη κατάσταση στα ανατολικά της χώρας και η υλοποίηση των Συμφωνιών του Μινσκ για τερματισμό των εχθροπραξιών. Στη συνέχεια, το Συμβούλιο θα συζητήσει την κατάσταση στην Λιβύη

και τους έμπρακτους τρόπους που η ΕΕ δύναται να στηρίξει τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες για τερματισμό του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις επί των σχέσεων ΕΕ-Αιγύπτου. Ο κ. Κασουλίδης αναμένεται να υπογραμμίσει το στρατηγικό ρόλο της Αιγύπτου για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Μέση Ανατολή, όπως και τη σημασία στήριξης της αιγυπτιακής Κυβέρνησης στο φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο προχωρεί.

Ακολούθως, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό και το πώς διαμορφώνεται ο ρόλος και οι θέσεις της ΕΕ στην Ειρηνευτική Διαδικασία στην Μέση Ανατολή.

Πριν το ΣΕΥ, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στο πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα