Tweet Τραμπ: Tο Ιράν "παίζει με τη φωτιά"

O Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανήρτησε ένα tweet στο λογαριασμό του μέσα από το οποίο προειδοποιεί το Ιράν για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

Ο Τραμπ έγραψε συγκεκριμένα ότι το Ιράν "παίζει με την φωτιά", προειδοποιώντας την Τεχεράνη, ότι δεν θα είναι τόσο "ευγενικός" όσο ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα.

Iran is playing with fire - they don't appreciate how "kind" President Obama

was to them. Not me!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 3, 2017

Η ανάρτηση του έρχεται μία μέρα μετά αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ δηλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν αποκλείει «τίποτε» σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Ουάσινγκτον στην πρόσφατη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου από το Ιράν.

«Δεν έχει αποκλειστεί τίποτα» απάντησε ο Τραμπ, χωρίς να δώσει καμιά άλλη διευκρίνιση, ερωτηθείς εάν έχει αποκλειστεί η στρατιωτική επιλογή στο πλαίσιο της αντίδρασης στην πυραυλική δοκιμή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, μία ημέρα αφού ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικ Φλιν «προειδοποίησε» επίσημα την Τεχεράνη.

Σημειώνεται ότι η ένταση μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον, οι οποίες διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις το 1980, λίγο καιρό μετά την ισλαμική επανάσταση το 1979, βρίσκονται σε τροχιά επιδείνωσης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Τραμπ την 20ή Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα