Bloomberg: Μάρτιο οι εξαγωγές Φ.Α από Ισραήλ σε Αίγυπτο με αγωγό

To πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένονται να ξεκινήσουν οι πρώτες εξαγωγές της Νοble και της Delek στην Αίγυπτο σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της East Gas, Mohammed O Shoeib

Υπενθυμίζεται ότι η Εast είναι η αιγυπτιακή εταιρεία συνεργάτης της Delek και Noble, η οποία έχει αποκτήσει μερίδιο 39% στον αγωγό Ανατολικής

Μεσογείου Group (EMG) μεταξύ του Ισραήλ και του Σινά της Αιγύπτου. «Αναμένουμε ότι ο αγωγός είναι σε καλή κατάσταση,» δήλωσε ο Shoeib στο Bloomberg. «Στόχος μας είναι να επιτύχουν την πλήρη δυναμικότητα του αγωγού ή το μέγιστο ρυθμό ροής mέσα σε τρία χρόνια.»

O Shoeib αναμένει ότι οι προμήθειες θα αρχίσουν από τα 100 εκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως από το Μάρτιο και θα αυξηθούν σε 700 εκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως όταν βρεθεί σε πλήρη λειτουργικότητα Delek και Noble έχουν υπογράψει μια συμφωνία με την Dolphinus Holdings της Αιγύπτου για την προμήθεια 64 Δις Κυβικά Μέτρα φυσικού αερίου αξίας περίπου 15 δις δολαρίων για τα επόμενα 10 χρόνια από το Ταμάρ και το Λεβιάθαν.

Η EMG, πρόσθεσε , πρόκειται να δοκιμάσει τον αγωγό πριν τροποποιήσει τις εγκαταστάσεις για να αντιστρέψει τη ροή.

«Είναι μια κατάσταση win-win. Επίσης, στέλνει το μήνυμα στους διεθνείς επενδυτές ότι η Αίγυπτος είναι σε θέση να διευθετήσει τις διαφορές και να δημιουργήσει ένα καλό επενδυτικό κλίμα», είπε προσθέτοντας "Δεν ανησυχούμε για το ζήτημα της ασφάλειας. Είμαστε βέβαιοι ότι ο στρατός και η αστυνομία έχουν φροντίσει για την ασφάλεια της περιοχής.»

Keywords
Τυχαία Θέματα