«Μίνι Κραχ» στη Wall Street

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέρρευσαν, σημειώνοντας δραματική πτώση.

Ο δείκτης Dow Jones "καταποντίστηκε", αφού υποχώρησε κατά 831 μονάδες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας απώλειες 3,15%.

Ανάλογη εικόνα και για τον δείκτη των μετοχών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, που έχασε 315,97 μονάδες με πτώση 4,08%.

Και ο S&P υποχώρησε κατά 94,66 μονάδες με κάμψη 3,28%.

Αιτία για την εξέλιξη αυτή ήταν ο μαινόμενος εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ

και Κίνα, αλλά και το ράλι των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα, που έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 ετών.

Ως μία «διόρθωση» που αναμενόταν εδώ και καιρό χαρακτήρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, το κύμα ρευστοποιήσεων, το οποίο καταγράφεται στο χρηματιστήριο στο χρηματιστήριο της Wall Street, ενώ επέκρινε για μία ακόμη φορά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να συνεχίσει την πολιτική σταδιακής αύξησης των επιτοκίων της, δηλώνοντας πως τα στελέχη της έχουν «τρελαθεί».

Οι μεγάλες απώλειες στη Wall Street πυροδότησαν παγκόσμια αναταραχή στα χρηματιστήρια.

Σημαντική πτώση των δεικτών καταγράφηκε και κατά τις πρώτες συναλλαγές μετά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, που μοιάζει να ακολουθεί την τάση στη Wall Street.

Το κλίμα αυτό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη αγωνία στην Αθήνα, καθώς ζητείται ομαλότητα στο Χρηματιστήριο μετά το πτωτικό σερί των τελευταίων ημερών, στον απόηχο και της αντιπαράθεσης Ρώμης-Βρυξελλών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται να ανοίξουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η Ευρώπη κλυδωνίζεται με τη διαφαινόμενη μετωπική σύγκρουση της Ιταλίας με την Ε.Ε.

Η ιταλική οικονομία παραμένει ισχυρή διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος να απολέσει την πρόσβασή της στις αγορές δανεισμού ή να υποβαθμιστεί από τους οίκους αξιολόγησης σε επίπεδο κατώτερο αυτού, που θεωρείται επένδυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα