Ιδού τα Apache & Chinook στην αμερικανική βάση στην Κύπρο (pics)

Συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη η είδηση που χθες είδε το φως της δημοσιότητας κι έκανε λόγο για «μυστική αμερικανική βάση» που υπήρχε στην Κύπρο από το 2013 έως το 2017 που έκλεισε.

Kαλά ενημερωμένες διπλωματικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε χθες το πρωί το SigmaLive, ανέφεραν ότι δηλώνουν άγνοια για την εν λόγω

βάση. Ίδιες πηγές σημείωσαν λίγη ώρα αργότερα ότι η βάση αυτή ενδεχομένως να λειτουργούσε εντός των Βρετανικών Βάσεων.

Το Google Map πάντως δίδει "απάντηση" για το που βρίσκεται η μυστική αυτή βάση.

Σήμερα ο πιλότος και γνωστός χρήστης του Twitter, Χάρης Θεοχάρους, αποκάλυψε μέσω ανάρτησής του την αμερικανική βάση που εντασσόταν στις Βάσεις Ακρωτηρίου, απαθανατίζοντας μάλιστα Τρία ελικόπτερα Apache και 4 Chinook.

Αν κοιτάξει κάποιος στους χάρτες του Google Map σήμερα, δεν θα βρει σε φωτογραφία τα εν λόγω ελικόπτερα καθώς οι συγκεκριμένοι χάρτες ανανεώνονται από την Goggle ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εντούτοις ο κ. Θεοχάρους χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους, εντόπισε χάρτες του 2017. Απεικονίζεται η αμερικανική βάση όπως ήταν, με τα 7 ελικόπτερα σταθμευμένα εντός της βάσεως.

Όπως εξηγεί και ο ίδιος, οι βάσεις ακρωτηρίου ήταν και η μοναδική τοποθεσία που θα μπορούσαν να βρίσκονται τα αμερικανικά ελικόπτερα υπό άκρα μυστικότητα, καθώς όπουδήποτε αλλού βρίσκονταν «θα το ήξερε και η κουτσή Μαρία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Δείτε την ανάρτηση του Χάρη Θεοχάρους:

Για όσους αναρωτιούνται που ήταν τα Αμερικανικά ελικόπτερα από το 2013 μέχρι 2017. Αν ήταν οπουδήποτε άλλου, θα το ήξερε και η κουτσή Μαρία. Τρία Apache και 4 Chinook σταθμευμένα στην βάση pic.twitter.com/8W8AkDXAJ1

— Harry Theocharous (@TheocharousH) 11 Οκτωβρίου 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιδού, Apache, Chinook, Κύπρο,idou, Apache, Chinook, kypro