7+1 τρόποι για να απελευθερώσετε υγιεινά τον θυμό σας

Μερικές φορές, βρισκόμαστε ενώπιων καταστάσεων που μας κάνουν να νιώθουμε θυμωμένοι σε σημείο που να θέλουμε εκραγούμε σαν ηφαίστειο, βρίζοντας και χτυπώντας

Παρά το πώς αισθανόμαστε, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι διαχείρισης του θυμού αντί να αναστατωθούμε. 

Μια δημοσίευση του Reddit από το u / Lornadoh, η οποία ρώτησε: "Ποιοι είναι μερικοί παραγωγικοί τρόποι για να απελευθερώσετε τον θυμό σας;" ώθησε τους Redditors να αποκαλύψουν μερικές παραγωγικές συμβουλές και κόλπα σε αυτό το πλαίσιο.

Τις 8 δημοφιλέστερές απαντήσεις μάζεψε η Independent

για μερικούς  από δοκιμασμένους και αληθινούς και έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαχειριστείτε τα αρνητικά συναισθήματα.

1) Πηγαίνετε για κολύμπι, σηκώστε βάρη, δοκιμάστε άλλες μορφές άσκησης!

Δεν υπάρχει τίποτα σαν τα καθαρά νερά που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε χαλαροί. Η επιστήμη προτείνει ότι το να ακούς να βλέπεις και να κολυμπάς στη θάλασσας προκαλεί στον εγκέφαλό μας παραγωγή  νευροχημικών που αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και την καρδιά.

Είτε επιλέξετε να ανυψώσετε βάρη είτε να κάνετε  γιόγκα για διαλογισμό και συνολική προσοχή, δοκιμάστε το και δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

2) Δοκιμάστε πιο υγιεινή διατροφή.

Η κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων, όπως γλυκοπατάτες, κινόα και βρώμη, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης εγείροντας  καλά συναισθήματα του εγκεφάλου μας.

Πρωτεΐνες όπως ψάρια, tofu και κοτόπουλο, για να αναφέρουμε μερικά, μας βοηθούν να παράγουμε υψηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης και νορεπινεφρίνης, τα οποία είναι χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που παίζουν ρόλο στη διάθεση, το κίνητρο και τη συγκέντρωσή σας.

3) Γράψτε τα συναισθήματά σας.

Είτε πρόκειται για γρήγορες προτάσεις είτε για καταχωρήσεις περιοδικών, γράφοντας το συναίσθημά σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απελευθερώσετε αρνητικά συναισθήματα.

4) Καθαρισμός του χώρου σας.

Μια ακατάστατη περιοχή μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει σύγχυση και θυμό.

Ξυπνήστε την ημέρα μετά από ένα καλό θυμ;o, καθαρίστε τα σεντόνια σας, αξιοποιήστε αρωματικά χώρου.

5) Προσποιηθείτε ότι υπάρχει μια κάμερα γύρω και προσέξτε τι λέτε.

Εάν είμαστε εξαιρετικά αναστατωμένοι, μερικές φορές μπορούμε να πούμε πράγματα που δεν εννοούμε. Έχοντας αυτό κατά νου, προσποιηθείτε ότι υπάρχει κάμερα που σας βιντεοσκοπεί, ώστε να είστε πιο προσεκτικοί για τις ενέργειές σας, ήταν η εισήγηση κάποιου.

6) Πάρτε ένα δευτερόλεπτο για να αναπνεύσετε.

Η λήψη μεγάλων αναπνοών μπορεί να μειώσει τις ορμόνες του στρες. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, οι ασκήσεις αναπνοής είναι χρήσιμες γιατί όταν αισθανόμαστε θυμωμένοι, ο εγκέφαλός μας δίνει σήματα στο σώμα μας ότι βρίσκεται σε κρίση. Η επιβράδυνση της αναπνοής υπενθυμίζει στον εγκέφαλό μας ότι είμαστε ασφαλείς.

7) Ρίξτε μερικά marshmallows στον αέρα.

 Μια ενδιαφέρουσα σκηνή, για να πούμε το λιγότερο, αλλά τουλάχιστον δεν είναι τίποτα δύσκολο και μπορεί ακόμα να καταναλωθεί αν ακολουθήσετε τον κανόνα των πέντε δευτερολέπτων. 

Για άτομα με χαμηλότερη αντοχή, η ρίψη marshmallows είναι εκπληκτικά θεραπευτική. Ειδικά η μεγάλη φωτιά. Έχουν αρκετό βάρος για να χτυπήσουν το πάτωμα με έναν ικανοποιητικό χτύπημα, αλλά δεν αναπηδούν και δεν σπάνε ενώ δεν υπάρχουν παράπλευρες ζημιές.

8) Δοκιμάστε το Talk Therapy

Εάν έχετε θυμό, μιλήστε  για τα  συναισθήματα σας με έναν θεραπευτή που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση θυμού. Στο διαδύκτιο υπάρχου

Keywords
Τυχαία Θέματα