«30% παράνομοι οι σκύλοι σε Κύπρο»! Πυρά κατά ιατροδικαστών

Μεγάλο είναι το ποσοστό των σκύλων στην Κύπρο οι οποίοι ανήκουν στις λεγόμενες επικίνδυνες ράτσες. Ποσοστό της τάξης του 30%, συγκεκριμένα, στην Κύπρο, ανήκει στις απαγορευμένες ράτσες, όπως αναφέρει στο SigmaLive ο εκπαιδευτής σκύλων Αλέξης Παπαϊωάννου.

Με αφορμή τις ενδείξεις του ΤΑΕ Πάφου για τον θάνατο της άτυχης Πετράνας

Μιχαΐλοβα ότι ο θάνατός της επήλθε μετά που κατασπαράχτηκε από σκυλιά, το SigmaLive μίλησε με τον εκπαιδευτή σκύλων και συμπεριφολόγο Αλέξη Παπαϊωάννου. Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι δεν μπορεί ένας ιατροδικαστής να μην αναγνωρίσει δαγκώματα σκύλου, αφού τα δαγκώματα αφήνουν στο κορμί σάλια και τρίχες. «Θα άφηνε τεκμήρια το σκυλί απ’ το δάγκωμα», λέει.

Αναλύοντας περαιτέρω το ενδεχόμενο αυτό, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι το ροντβάιλερ είναι ένα σκυλί το οποίο είναι αμυντικό. Καθορίζει την περιοχή του και έχει το «γνώθι σαυτόν», έχει αντίληψη των κιλών του και της δύναμής του. Ένα καλά εκπαιδευμένο σκυλί αυτής της ράτσας, μπορεί να είναι κοινωνικό και να έρχεται σε επαφή ακόμη και με παιδιά, συμπληρώνει.

Με βάση το άρθρο 6 του περί σκύλων νόμου 184/2002, στην Κύπρο απαγορεύεται η εισαγωγή και κατοχή σκύλων από τις εξής ράτσες:

1. Pit Bull Terrier ή American Pit Bull
2. Japanese Tossa
3. Dogo Argentine
4. Fila Braziliero

Η άδεια για απόκτηση σκύλου Ακίτα δίδεται κανονικά, χωρίς να είναι απαραίτητο για τον ιδιοκτήτη να γνωρίζει είτε πώς να τον εκπαιδεύσει είτε [να γνωρίζει] περισσότερες λεπτομέρειες για την εν λόγω φυλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα