Υψηλός ο ρυθμός ανάπτυξης και πληθωρισμού

Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύσσεται με υψηλό ρυθμό και τον Απρίλιο, αλλά η περιφέρειά της αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς η ασθενής εγχώρια ζήτηση κρατά σε χαμηλά επίπεδα την οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία (flash) της εταιρίας Markit.

Ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος δίνει μία συνοπτική εικόνα για την εξέλιξη της δραστηριότητας στη βιομηχανία και τον τομέα των υπηρεσιών, αυξάνεται τον Απρίλιο στις 57,8 μονάδες από 57,6 μονάδες τον Μάρτιο, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2007.

Ο δείκτης PMI για τη βιομηχανία αυξάνεται στις 57,7 μονάδες από 57,5 μονάδες, αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης PMI των υπηρεσιών υποχωρεί ελαφρά στις 56,9 μονάδες από 57,2 μονάδες τον Μάρτιο.

Η άνοδος του σύνθετου δείκτη PMI προέρχεται, για έναν ακόμη μήνα, κυρίως από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Η απασχόληση αυξάνεται με τον υψηλότερο ρυθμό από το Νοέμβριο του 2007. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών αυξήθηκαν για ένατο συνεχόμενο μήνα, με τον υψηλότερο ρυθμό από τον Ιούλιο του 2008.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit κ. Κρίς Γουίλιαμσον δήλωσε: "Η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη συνεχίστηκε και στο δεύτερο τρίμηνο του 2011. Η έρευνα του Απριλίου είναι συνεπής με μία αύξηση του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση κατά 0,8%, όπως και στο πρώτο τρίμηνο".
Keywords
Τυχαία Θέματα