«Η κυβέρνηση κάνει αναδιανομή της φτώχειας»

Tη διαφωνία της ΝΔ με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, επανέλαβε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99.5". «Η κυβέρνηση κάνει αναδιανομή της φτώχειας. Εμείς πιστεύουμε στην αναπτυξιακή διάσταση της πολιτικής και επιμένουμε σ'Α αυτό. Πιστεύουμε ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος αυτήν την ώρα - και δεν το λέμε εμείς, το λέει η αγορά - είναι η κινητροδότηση της αναπτυξιακής πρωτοβουλίας και προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Κάτι που δεν φαίνεται και δεν υπάρχει προοπτική, με την αναδιανομή της φτώχειας. Τι κάνει η κυβέρνηση; Κόβει μισθούς,
συντάξεις, επιδόματα. Βάζει φόρους. Τι προσπαθεί να κάνει; Να τα βγάλει πέρα από εκεί που δεν έχουμε. Ε, δεν βγαίνει αυτή η πολιτική».

Επέμεινε στη θέση ότι μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, σημειώνοντας ότι ορισμένες κυβερνήσεις διαπραγματεύονται και επιτυγχάνουν, σε ορισμένους τομείς, καλύτερους όρους. Ερωτηθείς για τις αποκρατικοποιήσεις και ειδικότερα της ΔΕΗ τάχθηκε υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών, της φιλελευθεροποίησης της οικονομίας και δεν αλλάζουμε θέση". Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ως αντιπολίτευση, ενώ στηλίτευσε και τη θέση ορισμένων μέσων όταν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση λέγοντας: «Ο τόπος δεν έφτασε τυχαία εδώ πέρα. Έφτασε με ευθύνες εκείνων που έφεραν τον κρατισμό στην Ελλάδα στο όνομα του σοσιαλισμού. Μην τα ξεπερνάμε αυτά. Δεν μας άφηναν να αλλάξουμε τίποτα στη χώρα και τώρα μας κάνουν κριτική».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στις επόμενες εκλογές στελέχη, όπως ο κ. Σιούφας ή ο κ. Αντώναρος, απάντησε: «Όλα αυτά είναι εντελώς αβάσιμα. Αποσκοπούν στο να δημιουργούν εσωκομματικά προβλήματα στη ΝΔ. Όλοι οι συνάδελφοι βουλευτές θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις προσεχείς εκλογές. Αυτό είναι άρθρο, διάταξη του καταστατικού και για ουδένα βουλευτή τίθεται ζήτημα να μη συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές, εκτός και αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί».

Προσπάθησε, τέλος, να κλείσει τη συζήτηση αν θα επιστρέψουν στα ψηφοδέλτια όσοι αποκλείστηκαν στις εκλογές του 2009 τονίζοντας πως «δεν είναι στην ημερήσια διάταξη του κόμματος μια τέτοια συζήτηση».
Keywords
Τυχαία Θέματα