Οι δυνάμεις του Καντάφι πήραν τον έλεγχο της Κούφρα

Οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι πήραν τον έλεγχο της πόλης Κούφρα στη νοτιοανατολική Λιβύη, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της χώρας. "Οι λιβυκές δυνάμεις πήραν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Κούφρα και την καθάρισαν από τις ένοπλες συμμορίες", προσέθεσε η τηλεόραση, επικαλούμενη δηλώσεις στρατιωτικού εκπροσώπου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής, μετέδωσε το
ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα ωστόσο με το Γαλλικό Πρακτορείο ένοπλος των αντικαθεστωτικών δήλωσε κι αυτός ότι οι δυνάμεις του Καντάφι πήραν τον έλεγχο της Κούφρα.

"Περίπου εξήντα 4X4, με περίπου 250 λίβυους στρατιώτες, έφτασαν στην Κούφρα", δήλωσε.

Οι αντικαθεστωτικοί αποσύρθηκαν αφού "προέβαλλαν μικρή αντίσταση", προσέθεσε ο αντικαθεστωτικός, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις του Καντάφι "ελέγχουν τώρα τα τρία τέταρτα της πόλης".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "δεν υπάρχουν θύματα" από την άφιξη των δυνάμεων του λίβυου ηγέτη.

"Επιτέθηκαν στο δικαστήριο και τοποθέτησαν μια πράσινη σημαία" της Λιβύης, δήλωσε παράλληλα άλλος αντικαθεστωτικός.

Ο Τζαλάλ αλ Γκαλάλ, εκπρόσωπος του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των αντικαθεστωτικών, επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, σημειώνοντας ότι οι αντικαθεστωτικοί ετοιμάζονται "να στείλουν ενισχύσεις".

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι συμπλοκές σημειώνονται ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς που έχουν τον έλεγχο της πόλης.
Εκρήξεις και πυροβολισμοί στη Βεγγάζη
Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν το απόγευμα σήμερα στο προπύργιο των εξεγερμένων, την πόλη Βεγγάζη, στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης, μετέδωσαν ξένοι ανταποκριτές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από που προέρχονται και ποιοι ευθύνονται για τις εκρήξεις, αν και ορισμένοι κάτοικοι απέδωσαν τους πυροβολισμούς σε πιθανές φιλονικίες μεταξύ αντίπαλων οικογενειών.

Νεαροί κάτοικοι της Βεγγάζης συχνά πυροβολούν στον αέρα και πότε-πότε εξαπολύουν και χειροβομβίδες σε ένδειξη περιφρόνησης προς τον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Πήραν τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος Ντεχίμπα
Οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι πήραν υπό τον έλεγχό τους σήμερα το απόγευμα το μεθοριακό πέρασμα Ντεχίμπα στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν "και στις δύο πλευρές των συνόρων", όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πολλοί αυτόπτες μάρτυρες και μία δυτική στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Γαλλικό Πρακτορείο από τη Ντεχίμπα οι δυνάμεις του Καντάφι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το μεθοριακό αυτό πέρασμα, το οποίο είχαν καταλάβει την Πέμπτη οι εξεγερμένοι. Τότε οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις κατέφυγαν στο έδαφος της Τυνησίας.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με ένα μάρτυρα στα σύνορα, οι εξεγερμένοι ήταν αυτοί που πέρασαν στο έδαφος της Τυν
Keywords
Τυχαία Θέματα