Μία δασκάλα και δύο ανιψιές της δολοφονήθηκαν στο Κιρκούκ

Μία δασκάλα και δύο ανιψιές της δολοφονήθηκαν σήμερα στο σπίτι τους στην πόλη Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, ενώ ένας αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας σκοτώθηκε στη Βαγδάτη όταν εξερράγη η βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του.

Περίπου στις 02:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) άγνωστοι εισήλθαν στο σπίτι της Μόχα Τζιχάντ Τζουμάα, 56 ετών, στο ανατολικό Κιρκούκ.

"Χρησιμοποίησαν όπλα με σιγαστήρες και δολοφόνησαν εκείνη και τις ανιψιές της Ουαλάα Ουάχιντ Χάσαν, δικηγόρο 28 ετών, και την εξαδέλφη της Μάναλ Μόχα, 27 ετών", δήλωσε
στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ζάιν αλ Αμπιντίν. "Σύμφωνα με τις ενδείξεις πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια", πρόσθεσε.

Εξάλλου στην Ντόρα, στη νότια Βαγδάτη, ένας αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας, ο Άμπντελ Αμίρ Χουσέιν, σκοτώθηκε στις 08:00 τοπική ώρα όταν εξερράγη μία μαγνητική βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του, ενώ δύο συνεργάτες του που ήταν μαζί του την ώρα της έκρηξης τραυματίστηκαν, όπως δήλωσε μία πηγή από το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα