Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες στην Υεμένη

Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών που αντιτάσσονται στο καθεστώς του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στην πόλη Τάιζ, νότια της Σαναά, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας πολλά, πριν από συνάντηση αντιπροσωπείας της κυβέρνησης με τους μεσολαβητές του Συμβουλίου του Κόλπου για την κρίση στη χώρα αυτή.

Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον των διαδηλωτών
στη συνοικία Ουάντι αλ Κάντχι της Τάιζ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, τραυματίζοντας πολλούς από αυτούς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρική πηγή.

Ένας κάτοικος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμό που δέχθηκε την ώρα που περνούσε από την περιοχή με το αυτοκίνητό του, υπέκυψε στα τραύματά του αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης, δήλωσε ιατρική πηγή.

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας φωτογράφος τοπικής εφημερίδας, συνελήφθησαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Την ώρα που το κίνημα αμφισβήτησης που ζητεί την άμεση αποχώρηση του προέδρου της Υεμένης εισέρχεται στον τρίτο μήνα μετά το ξεκίνημά του, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να πραγματοποιήσει απόψε, με πρωτοβουλία της Γερμανίας, την πρώτη σύνοδό του που θα είναι αφιερωμένη στην κρίση στην Υεμένη.

Ταυτοχρόνως οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου -Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν- αναμένεται να συναντήσουν στο Άμπου Ντάμπι εκπροσώπους του Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια.

Στο πλαίσιο της μεσολάβησής τους, οι ΥΠΕΞ είχαν δεχθεί την Κυριακή στο Ριάντ αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα