Έρογλου: "Προκλητικό γεγονός" η προεδρία στην ΕΕ από τη «νότια Κύπρο»

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ "ΠΡΟΚΑΛΕΙ";
«Λυπηρό και προκλητικό γεγονός» χαρακτήρισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, την ανάληψη το δεύτερο εξάμηνο του 2012, της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία αποκάλεσε «νότια Κύπρο». Επίσης, επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ήταν λάθος η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, με άλυτο το Κυπριακό.

Για τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο κ. Έρογλου είπε ότι υπάρχει πρόθεση να ολοκληρώσουν τη συζήτηση σε συγκεκριμένα θέματα, πριν οι δύο ηγέτες μεταβούν, στις 7 Ιουλίου, στη Γενεύη για τη συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ.

Είπε ακόμη ότι πρότεινε να υπάρξει συμφωνία στα θέματα που θα τεθούν στη Γενεύη, και πρόσθεσε ότι αυτή η πρόταση θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια, στις 15 Ιουνίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε ότι το ταξίδι του στο Λονδίνο, που ήταν προγραμματισμένο για τις 7 έως 9 Ιουνίου, αναβλήθηκε για το φθινόπωρο, λόγω της κατάστασης της υγείας του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα