Ερευνες του ΣΔΟΕ για μαϊμού προϊόντα

Νέα αποτελέσματα στις έρευνες για τον εντοπισμό παραποιημένων προϊόντων ("μαϊμού"), που διεξήχθησαν στο κέντρο της Αθήνας και στον 'Αλιμο, είχε το ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα, μετά από έρευνες σε καταστήματα στην οδό Ερμού, διαπιστώθηκε η ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής δερματίνων ειδών (τσάντες, ζώνες κ.λπ.), τα οποία είναι προϊόντα απομίμησης γνωστών μεγάλων οίκων του εξωτερικού, και διατίθεντο
σε καταστήματα λιανικής πώλησης, έναντι εκατοντάδων ευρώ ανά τεμάχιο. Κατασχέθηκαν περίπου 250 τεμάχια δερματίνων ειδών, τόσο από το εργαστήριο, όσο και από το κατάστημα λιανικής, και διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών φορολογικών παραβάσεων.

Επίσης, η υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην περιοχή του Αλίμου, διενήργησαν έλεγχο σε υπόγειο και ισόγειο χώρο πολυτελούς οικίας, στον οποίο λειτουργούσε βιοτεχνία παραγωγής ενδυμάτων, στα οποία τοποθετούνταν σήματα επώνυμων οίκων και στη συνεχεία διατίθεντο ως δήθεν αυθεντικά. Δύο εκ των καταστημάτων λιανικής πώλησης, που εφοδιάζονταν με τα ενδύματα, ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας. Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας αναζητείται. Παράλληλα ελέγχονται τα περιουσιακά στοιχεία του.

Παράλληλα, σε αποθηκευτικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα επί της οδού Ευριπίδου, βρέθηκαν 4.000 ζεύγη προϊόντων απομίμησης γνωστής αθλητικής εταιρίας, ενώ βρέθηκε και το τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής τους, σύμφωνα με το οποίο εισήχθη σε εμπορευματοκιβώτιο συνολική ποσότητα 10.000 ζευγών. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες, τόσο για τον εντοπισμό της υπόλοιπης ποσότητας, όσο και των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα