Επικαιροποίηση του καταλόγου των αεροπορικών εταιρειών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την 17η επικαιροποίηση του καταλόγου των αεροπορικών εταιρειών που υπόκεινται σε απαγόρευση λειτουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες -- μεταξύ των οποίων τέσσερις αερομεταφορείς αποκλειστικής μεταφοράς εμπορευμάτων της Ινδονησίας και ένας αερομεταφορέας της Ουκρανίας -- αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο επειδή επιλύθηκαν ικανοποιητικά τα προβλήματα ασφάλειας που είχαν διαπιστωθεί σε αυτούς. Ωστόσο, απαγορεύτηκε η εκτέλεση πτήσεων στην ΕΕ σε όλους τους αερομεταφορείς που είναι πιστοποιημένοι στη Μοζαμβίκη, όπως και η εκτέλεση
πτήσεων της Air Madagascar με δύο συγκεκριμένα αεροσκάφη, λόγω σοβαρών ελλείψεων ασφάλειας που απαιτούν τη λήψη δραστικών μέτρων σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν με την ομόφωνη στήριξη της επιτροπής ασφάλειας των αερομεταφορών, η οποία απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες των κρατών μελών.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για τις μεταφορές Σλιμ Κάλας δήλωσε τα εξής: «Η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργασθεί με τις αρχές των χωρών που έχουν προβλήματα ασφάλειας με σκοπό την όσο το δυνατόν ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυσή τους. Είναι προφανές ότι η ασφάλεια αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κανένα συμβιβασμό εν προκειμένω. Από τη στιγμή που έχουμε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν αερομεταφορείς που δεν εκτελούν ασφαλείς πτήσεις πρέπει να λάβουμε μέτρα για να αποκλείσουμε κάθε κίνδυνο που απειλεί την ασφάλεια.»
Keywords
Τυχαία Θέματα