Ειρηνική η διεξαγωγή των εκλογών στην Αϊτή

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλσα, χαιρέτισε το καλό κλίμα που επικράτησε κατά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Αϊτή, την επομένη της ανακοίνωσης των προσωρινών αποτελεσμάτων που φέρουν τον Μισέλ Μαρτελί να προηγείται με μεγάλη διαφορά της αντιπάλου του, Μιρλάντ Μανιγκά.

Ο Ινσούλσα "χαιρέτισε για άλλη μία φορά τον αϊτινό λαό" γιατί έδειξε "υπευθυνότητα" την ημέρα των εκλογών αλλά και για την "υπομονή του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας" καταμέτρησης
των ψήφων.

Η εκλογική διαδικασία έγινε στο πλαίσιο του εκλογικού νόμου και του συντάγματος, γεγονός που "θα συμβάλει στην ενίσχυση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στην Αϊτή", τόνισε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από το δεύτερο γύρο των εκλογών, που διεξήχθη στις 20 Μαρτίου, ο λαοφιλής τραγουδιστής Μισέλ Μαρτελί θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας αφού προηγείται, με ποσοστό 67,57%.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 16 Απριλίου, αφού λήξει η περίοδος κατά την οποία οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προσφυγή στις εκλογικές αρχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα