Δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης

«Δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους. Θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα μας. Το διέψευσαν με κατηγορηματικό τρόπο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κ. Παπακωνσταντίνου», τόνισε ο υφυπουργός των Οικονομικών Δημ. Κουσελάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ
και έκανε λόγο για κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας.

«Όλα, λοιπόν, τα παιχνίδια που γίνονται το τελευταίο διάστημα, έχουν ένα και μοναδικό στόχο: την αποδοτικότητα της επένδυσης των δικών τους κεφαλαίων στα ελληνικά έντοκα γραμμάτια και ομόλογα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», σημείωσε.

Απέφυγε να προσδιορίσει το ύψος του ελλείμματος, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητη η στατιστική αρχή και πρόσθεσε:

«Στέλνονται στη Eurostat και η Eurostat, στις 26 Απριλίου, θα εκδώσει τα τελικά αποτελέσματα. Ας κάνουμε λοιπόν, λίγο, υπομονή».

Επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές, ούτε αυξήσεις φορολογικών συντελεστών, ή μετάταξη προιόντων από χαμηλότερο σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

Τόνισε δε ότι η τεχνική ομάδα της Τρόικας, που έφθασε στην Αθήνα, θα συζητήσει και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με βάση τις προτάσεις των ομάδων εργασίας που έχουν συσταθεί: «Αυτές οι ομάδες δουλειάς έχουν κατασταλάξει σε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις. Τις συζήτησε η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία, θα συζητηθούν, με την τεχνική βοήθεια της Τρόικας, στο επόμενο διάστημα και στα μέσα του Απριλίου θα έλθει το Υπουργικό Συμβούλιο να πάρει μία απόφαση - εισήγηση για τη Βουλή των Ελλήνων, ούτως ώστε το Μάιο η Βουλή να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», ανακοίνωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα