Αποστολή στοιχείων στο υπουργείο Οικονομικών

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στέλνει τα οικονομικά της στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών κάθε τρίμηνο, αν και δεν έχει τέτοια υποχρέωση από τη νομοθεσία. Παρ΄όλα αυτά αν της ζητηθεί μπορεί να στέλνει στοιχεία κάθε μήνα.

Αυτό αναφέρει η Αρχή σε σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών, την περασμένη Παρασκευή, της λίστας με τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που δεν απέστειλαν τα οικονομικά στοιχεία μηνός Φεβρουαρίου. Η ΡΑΕ παρατηρεί ότι καμία άλλη Ανεξάρτητη
Διοικητική Αρχή δεν περιλαμβάνεται στη λίστα του υπουργείου και προσθέτει ότι:

1.Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών υπόχρεοι υποβολής μηνιαίων στοιχείων είναι όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Συνεπώς, στην ανωτέρω υποχρέωση δεν περιλαμβάνονται οι ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, οι οποίες σαφώς και δεν αποτελούν ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ.

2.Παρ' όλα αυτά, στο πλαίσιο άσκησης χρηστής διοίκησης και για λόγους διαφάνειας, χωρίς να υποχρεούται από την κείμενη νομοθεσία, η ΡΑΕ αποστέλλει ανελλιπώς από την έναρξη λειτουργίας της (1999), και κάθε τρίμηνο, τα οικονομικά της στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η πιο πρόσφατη αποστολή των οικονομικών στοιχείων της ΡΑΕ έγινε στις 28.2.2011.

3. Σε κάθε περίπτωση, εφ' όσον της ζητηθεί, από το Υπουργείο Οικονομικών, η ΡΑΕ προτίθεται να αποστέλλει εφεξής τα εν λόγω οικονομικά στοιχεία μηνιαία, και όχι τριμηνιαία όπως ούτως ή άλλως και ανελλιπώς πράττει μέχρι σήμερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα