Δεν θα αφορούν μισθούς τα νέα μέτρα

Δεν θα αφορούν μισθούς, συντάξεις και φορολογικούς συντελεστές τα μέτρα που θα ληφθούν διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ Φ Σαχινίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ Σαχινίδης αναγνώρισε πως «υπάρχει υστέρηση στα έσοδα» καθώς όπως είπε «οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας ήταν μικρότερες ενώ στο φόρο εισοδήματος είχαμε λιγότερα έσοδα».

Εξήγησε επίσης ότι η μείωση των
εσόδων οφείλεται και στο γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2010 υπήρξε βαθύτερη ύφεση από αυτήν που περίμενε η κυβέρνηση.

Υπογράμμισε ακόμη ότι θα μπει σε νέα φάση η λειτουργία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Τόνισε ότι για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή των επιδόσεων στις ΔΕΚΟ και υπάρχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Ο κ. Σαχινίδης ανέφερε πως το κάθε υπουργείο έχει ευθύνη να βελτιώσει την λειτουργία του για καλύτερα αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο σημείωσε πως με νομοθετική πρωτοβουλία μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις στρεβλώσεις στους μισθούς στο δημόσιο και υπογράμμισε ότι στόχος του ενιαίου μισθολογίου θα είναι οι άνθρωποι με τα ίδια προσόντα να έχουν τον ίδιο μισθό.

Ανέφερε επίσης ότι οι εργαζόμενοι θα αξιολογούνται και όποιοι δεν πιάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί θα απομακρύνονται, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι η μείωση των δαπανών στο δημόσιο ώστε η κυβέρνηση -όπως είπε- να πετύχει την ανατροπή που θα επιτρέψει να βρεθεί εντός στόχων.

Σε ερώτηση για απολύσεις στο δημόσιο απάντησε πως μέσα από την αναδιοργάνωση και την αναλογία ένα προς πέντε, αλλά και τις συνταξιοδοτήσεις, ο αριθμός των υπαλλήλων μειώνεται και θα συνεχίσει να μειώνεται τα επόμενα χρόνια. Είπε παράλληλα πως εάν προκύψει ανάγκη η αναλογία ένα προς πέντε μπορεί να αλλάξει.
Keywords
Τυχαία Θέματα