Ο Λουλζίμ Μπάσα υποψήφιος του συνασπισμού

Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα στην Αλβανία εγκαινίασε την προεκλογική εκστρατεία, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαΐου, με μεγάλη συγκέντρωση στα Τίρανα και παρουσίασε επισήμως τη δική του πρόταση για το σημαντικότερο δήμο της χώρας, τα Τίρανα.

Κοινός υποψήφιος της "Συμμαχίας για τον πολίτη"- ο συνασπισμός αυτός αποτελείται από 22 κόμματα και αυτού ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα- που θα διεκδικήσει το δήμο Τιράνων είναι ο Λουλζίμ Μπάσα, υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού,
Σαλί Μπερίσα.

Εν τω μεταξύ, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της αντιπολίτευσης και οι σύμμαχοί του, ακόμη δεν έχουν αποφασίσει για το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τη δημαρχία Τιράνων, αν και δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, το πρόσωπο αυτό να είναι ο απερχόμενος δήμαρχος της αλβανικής πρωτεύουσας και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα.

Ο κ. Ράμα έχει κερδίσει τρεις φορές τις εκλογές και βρίσκεται στη θέση του δημάρχου Τιράνων από το 2000.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Λουλζίμ Μπάσα, ως υπεύθυνο για τις δολοφονίες τεσσάρων διαδηλωτών στις 21 Ιανουαρίου, στα Τίρανα και επίσης ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση της "εξαφάνισης" κονδυλίων, που προοριζόταν για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Δυρραχίου- Μορίν, που συνδέει την Αλβανία με το Κόσοβο, την περίοδο που ο κ. Μπάσα ήταν υπουργός Μεταφορών.

Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα, από την άλλη πλευρά, κατηγορεί τον Έντι Ράμα ως τον "πιο διεφθαρμένο δήμαρχο του κόσμου", ο οποίος "εμπλέκεται σε παράνομα κυκλώματα που διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά, σε αντάλλαγμα έκδοσης οικοδομικών αδειών, στην πρωτεύουσα".
Keywords
Τυχαία Θέματα