14 ομογενείς υποψήφιοι στις εκλογές της Νέας Νότιας Ουαλίας

Με καταποντισμό απειλείται, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Εργατικό Κόμμα στις πολιτειακές εκλογές που θα γίνουν το Σάββατο για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας. Στις εκλογές της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας κατέρχονται ως υποψήφιοι και
14 ομογενείς.

Πρόκειται για τον βουλευτή και πρώην υπουργό και αρχηγό των Εθνικών, Γιώργο Σουρής που θεωρείται βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί στην περιφερειακή έδρα Hunter και θα είναι βασικός υπουργός σε κυβέρνηση των Συντηρητικών. Πιθανότατα θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού, των Μεγάλων Διοργανώσεων (Major Events) και των Τυχερών παιχνιδιών (Gaming and Racing), το οποίο κατέχει και σήμερα στο σκιώδες υπουργικό συμβούλιο.

Ο Εργατικός βουλευτής, Μάθιου Μόρρις, διεκδικεί την επανεκλογή του στην επίσης περιφερειακή έδρα, Charlestown.

Ο ελληνικής καταγωγής Εργατικός βουλευτής και υπουργός, Phil Costa, είναι ξανά υποψήφιος στην έδρα Wollondilly.

Πέραν αυτών των τριών, ο Σταύρος Καμπερογιάννης έχει πολύ καλές πιθανότητες να εκλεγεί για πρώτη φορά στην έδρα Rockdale του Σίδνεϊ.

Με σχετικές αξιώσεις είναι υποψήφιοι με το Εργατικό Κόμμα οι: Ευάγγελος Τσιρέκας στην έδρα Drummoyne (πλεονέκτημά του ότι είναι σήμερα ο τοπικός δήμαρχος), Nick Bleasdale στην έδρα Campbelltown και Μάικλ Βασίλη στην έδρα Riverstone.

Με το Εργατικό Κόμμα βάζουν επίσης υποψηφιότητα ο Ντέιβιντ Πετρουλάκης στην έδρα Myall Lakes και η Κρίσταλ Βαλυδάκη στην έδρα Goulburn.

Η ομογενής Παναγιώτα Παντελαίου (Patrice Panteleos) κατέρχεται με το Φιλελεύθερο Κόμμα στην έδρα Heffron. Έχει θέσει ως μεγάλο στόχο της να εκπαραθυρώσει την σημερινή κάτοχο, που είναι η πρωθυπουργός, Κριστίνα Κενήλι.

Με τον σχηματισμό "Οικογένεια Πρώτα" υποψήφιοι είναι οι Ari και Thomas Katsoulas, στις έδρες Castle Hill και Parramatta αντίστοιχα

Με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Fred Nile, υποψήφιος είναι ο Manny Poularas στην έδρα Smithfield.

Η Πατρίσια Πούλος διεκδικεί ως Ανεξάρτητη την έδρα Cronulla.

Τέλος συναντούμε και το όνομα Steven Marcos, με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα στην έδρα Ooatley, αλλά η ελληνική προέλευσή του δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα