Χρειάζονται περικοπές στην Ιταλία

Ο Μάριο Ντράγκι, διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας και υποψήφιος διάδοχος του Ζαν Κλοντ Τρισέ για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρθηκε λεπτομερώς στις στρατηγικές για την εξυγίανση της ιταλικής δημόσιας οικονομίας.

Για να επιτευχθεί ο στόχος της μηδενικής σχέσης ελλείμματος στο ΑΕΠ που έχει θέσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για το έτος 2014, ο Ντράγκι
θεωρεί ότι "πρέπει οπωσδήποτε να μειωθούν κατά 7% οι συνολικές δαπάνες του δημόσιου".

"Ένα αποτέλεσμα --τόνισε-- που μπορούμε να πετύχουμε μόνον αν οι περικοπές πραγματοποιηθούν σε όλους τους κύριους τομείς".

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας "η ανάκαμψη μετά την κρίση φαίνεται να ακολουθεί βραδείς ρυθμούς και υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεασθεί αρνητικά, για αρκετό καιρό η ανάπτυξη της οικονομίας".

Ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε, επίσης, ότι "μια νέα δυναμική ανάπτυξης προϋποθέτει την αύξηση του δείκτη απασχόλησης --ιδίως των νέων και των γυναικών--, ουσιαστικότερες επενδύσεις κεφαλαίων αλλά και αγορές, δημόσιες υπηρεσίες και κανονισμούς που να ευνοούν την αύξηση της παραγωγικότητας".

Σύμφωνα, τέλος, με τον υποψήφιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, "από τη στιγμή που η φορολογική πίεση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, η μόνη λύση, είναι ο περιορισμός των δαπανών του Δημοσίου".
Keywords
Τυχαία Θέματα