Αντιδράσεις για το κέντρο μεταναστών στη Σάμο

Τη λειτουργία του κέντρου μεταναστών ως "κέντρο πρώτης υποδοχής" αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Σάμου μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου Στέλιου Θάνου. Η πρόταση του δημάρχου ήταν να λειτουργήσει το κέντρο με την μορφή που είχε, δηλαδή να δέχεται μόνο τους μετανάστες που συλλαμβάνονται στα παράλια της Σάμου.

Σε καμία περίπτωση δήλωσε ο δήμαρχος δεν θα δεχτούμε να έρθουν μετανάστες από άλλες περιοχές της χώρας και ιδίως από την Αθήνα.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Στάτζος κατέθεσε μία διαφορετική
πρόταση για αλλαγή χρήσης του κτιρίου, η οποία όμως δεν συζητήθηκε.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης αφού η απόφαση του υπουργού Χρήστου Παπουτσή για λειτουργία του κέντρου ως πρώτης υποδοχής έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Ήδη ο εμπορικός σύλλογος Σάμου προχωράει στην συλλογή υπογραφών για την μη λειτουργία του κέντρου .

Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι "λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα ασφαλείας που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια καλούμε τα μέλη μας να πάρουν θέση για το γεγονός, γιατί δεν μπορεί να μεταφερθεί το πρόβλημα των άλλων περιοχών σε μια τουριστική περιοχή και να οδηγήσει τον τόπο σε μεγαλύτερη απαξίωση και μαρασμό. Θα πλήξει την τοπική κοινωνία και θα αποτελέσει αντικίνητρο για επενδυτικές ή άλλες παραγωγικές δράσεις. Με τη βοήθειά σας θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε επιλογές που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου μας και τον απαξιώνουν".
Keywords
Τυχαία Θέματα