"Ο σύρος πρόεδρος θέλει να συνεχίσει να πολεμά"

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ ανέφερε συνομιλώντας τηλεφωνικώς με τον ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ότι έχει την πρόθεση "να συνεχίσει να πολεμά τις φοντεμανταλιστικές και τις ριζοσπαστικές δυνάμεις", όπως ανέφερε το Κρεμλίνο με ανακοινωθέν του.

"Ο Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε ότι η συριακή ηγεσία έκανε και
συνεχίζει να κάνει τα πάντα, ώστε να διασφαλίζεται η ελευθερία της έκφρασης των σύρων πολιτών", προστίθεται στο ρωσικό επίσημο ανακοινωθέν.

"Συγχρόνως, η Συρία δεν έχει την πρόθεση να επιτρέψει τη δράση στις φοντεμανταλιστικές και στις ριζοσπαστικές δυνάμεις", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

"Κάντε έναν ευρύτατο διάλογο με την κοινή γνώμη στη Συρία", συμβούλευσε από την πλευρά του ο πρόεδρος Μεντβέντεφ τον πρόεδρο Ασαντ.

Η Ρωσία, που έχει οργιστεί μετά απ την πρόσφατη διεθνή παρέμβαση στη Λιβύη με μέσα στρατιωτικά, αρνείται τη συνεργασία της με τη Δύση, ώστε να ασκηθούν μεγαλύτερες πιέσεις στην ηγεσία της Συρίας, επιθυμώντας να διατηρήσει τις μακροχρόνια καλές σχέσεις της με την Δαμασκό.

--Την 18η Μαΐου, ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα "δεν θα εγκρίνει σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ--όπου ως μόνιμο μέλος έχει το δικαίωμα της αρνησικυρίας-- που να επιτρέπει τη χρήση βίας στη Συρία". Υποστήριξε, ταυτοχρόνως, ότι ο διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός "δεν τήρησε την απόφαση του ίδιου θεσμικού οργάνου, που αφορά τη Λιβύη".
Keywords
Τυχαία Θέματα