"Πιθανές" οι πρόωρες εκλογές

Σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας θέτει τις οργανωμένες δυνάμεις του ο Συνασπισμός, καθώς εκτιμάται ότι έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση του κ. Παπανδρέου για συναίνεση.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού -που συνεδρίασε λίγο μετά την αναχώρησή
του από το Μέγαρο Μαξίμου- για την συζήτηση του με τον πρωθυπουργό. Η πρώτη εκτίμηση που έγινε στην Πολιτική Γραμματεία είναι ότι λόγω του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση είναι πολύ πιθανή, ίσως και εντός των επομένων 24ωρων, η προκήρυξη εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας, οι συνεργάτες του και στελέχη του ΣΥΝ, θεωρούν σωστή την τακτική που ακολουθήθηκε από το κόμμα το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα την στάση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου και τονίζουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ θα κλιμακωθεί σε όλα τα επίπεδα.

Ήδη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για το προσεχές Σαββατοκύριακο με θέμα συζήτησης τις πολιτικές εξελίξεις και τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές του ΣΥΝ έλεγαν ότι η ατζέντα της συνεδρίασης εκ των πραγμάτων θα προσανατολιστεί στις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία και το πολιτικό σκηνικό, ενώ επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές είναι ευνόητο ότι η συζήτηση θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική μάχη.
Keywords
Τυχαία Θέματα