Μέτρα δίνουν προοπτική στον Πειραιά

Μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν έθεσαν στον Γιάννη Διαμαντίδη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γ. Κασιμάτης και τα λοιπά μέλη της Διοικητικής Επιτροπής καρτά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, στην οποία παραβρέθηκε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Τα μέλη του ΔΣ του επιμελητηρίου αναφέρθηκαν στα προβλήματα της ακτοπλοΐας, του μεταφορικού ισοδύναμου, των άγονων γραμμών, της ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των νησιών, της
μη εξίσωσης του ΦΠΑ, της σύνθεσης των πληρωμάτων πλοίων, του εκτελωνισμού εισαγωγών και εξαγωγών τα Σαββατοκύριακα, της περιορισμένης ελευθερίας κινήσεων στη ζώνη, της μη έλευσης πλοίων για επισκευή λόγω του "στίγματος" των απεργιών και πολλά άλλα.

Ο υπουργός από την πλευρά του αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί αλλά και σε κυβερνητικές στοχεύσεις που θα δώσουν προοπτική τόσο στην πόλη του Πειραιά όσο και στην εθνική μας οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός εστίασε:

- Στην ενεργοποίηση του οργάνου ΣΑΟΠ που έχει σαν αποστολή τη συνεργασία φορέων για ανάπτυξη και βοήθεια του Πειραιά και των γύρω Δήμων.

- Στην προγραμματική σύμβαση της ΕΥΔΑΠ με την Ψυτάλλεια με στόχο την εξοικονόμηση χιλιάδων κυβικών νερού που θα εξυπηρετήσει άλλες χρήσεις.

- Στη σύσταση εθνικού συμβουλίου νησιωτικότητας, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των υπουργείων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των νησιών.

- Στην πρόθεση ενίσχυσης της κρουαζιέρας με θεσμοθέτηση σειράς νέων μέτρων.

- Στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινοτικών πόρων για υλοποίηση του μεταφορικού ισοδύναμου.

- Στην κατάθεση τροπολογίας για μείωση των εισιτηρίων ακτοπλοΐας κατά 15-20%.

- Στη δημιουργία Αττικού Λιμενικού Συστήματος για σύμπραξη των λιμανιών Ελευσίνας-Λαυρίου-Ραφήνας υπό τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

- Στην ανάγκη ύπαρξης κλίματος εργασιακής ειρήνης στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, ώστε σε συνδυασμό με τη μείωση κόστους και τη συνέπεια στις παραδόσεις, να ανακτήσει αυτός ο τόσο ευαίσθητος και πολύτιμος για την τοπική και εθνική οικονομία τομέας, τη χαμένη του αίγλη.
Keywords
Τυχαία Θέματα